Xavi za El Clasico mijenja poziciju jednom od najboljih na svijetu? "Revolucija!"

Foto: EPA

BARCELONA i Real Madrid u subotu u 16:15 igraju El Clasico u sklopu 11. kola španjolskog prvenstva. Sport piše kako je trener Barcelone Xavi Hernandez pripremio iznenađenje za suparničkog stručnjaka Carla Ancelottija. Katalonski medij pod naslovom "Revolucija" otkriva da će u sredini veznog reda igrati Joao Cancelo (29), portugalski i jedan od najboljih desnih bočnih igrača, koji je ljetos stigao na posudbu iz Manchester Cityja, a u kojem je pod trenerom Pepom Guardiolom već ulazio u sredinu.

"Xavi smatra da Ronald Araujo može zaustaviti Viniciusa Juniora, što je pokazao i u prijašnjim susretima. Araujo će stoga započeti utakmicu kao desni bočni, dok će Cancelo ići u sredinu veze. Portugalac će, kao i inače, napadati desnom stranom, ali će svoju svestranost iskoristiti kako bi pomogao u izgradnji napada iz sredine.

Araujo će brinuti o Viniciusu, dok će Cancelo, kad se Barcelona bude branila, postati stoper koji će paziti na Judea Bellinghama. Bellingham je opasan kada napada iz drugog plana. On koristi činjenicu da Real nema pravog centralnog napadača", navodi Sport.

Cancelo je jedan od najvažnijih igrača Barcelone 

Cancelo je ove sezone jedan od najvažnijih igrača katalonskog kluba, koji nakon deset kola ima 24 boda, jedan manje od vodećih Reala i iznenađenja sezone Girone. Portugalac je u tom periodu upisao dva pogotka i jednu asistenciju. 

Vinicius je također jedan od najboljih igrača Madriđana. Brazilski krilni napadač propustio je tri utakmice zbog ozljede, ali je svejedno na tri pogotka i tri asistencije u devet nastupa. 

Pročitajte više