EURO 2020

Yaya Toure: Guzica je ključna za Hazardovu igru

Foto: Simon Bellis/Sportimage/AP Images/Guliver Image

EDEN HAZARD prolazi najteži i najgori period svoje igračke karijere. Igrač kojeg je Real Madrid platio 115 milijuna eura započeo je samo 20 prvenstvenih ogleda u posljednje dvije sezone i zabio je četiri gola.

Za to su krive ozljede zbog kojih ne može uspostaviti ritam i minutažu kakvu želi, ali dobar dio krivice snosi i on sam, koji se od prelaska u Chelsea naovamo udebljao barem deset kilograma. Nije ni Belgiji bio od naročite koristi na dosadašnjem dijelu Eura i tamošnji mediji se nadaju kako će jedan od njihovih najboljih igrača ipak pronaći formu u nokaut-fazi.

Yaya Toure, jedan od najboljih afričkih igrača u povijesti i čovjek koji je protiv Hazarda često igrao u Premiershipu, stao je u obranu Belgijca. "Hazard je jako opasan. Ima manje od pet sekundi za primiti loptu prije nego što ga suparnik napadne, znam to još iz perioda dok sam igrao za City. Kada mu lopta dolazi, on osjeti suparnika i u zadnjem trenutku ga guzicom blokira", započeo je u razgovoru za The Athletic pa dodatno pojasnio: "Time odgurne suparnika, to se osjeti gotovo kao udarac. A onda, kada stvori prostor između sebe i suparnika, može započeti svoj trk. Slično igraju Suarez, Aguero i Griezmann."

"Način na koji kontrolira loptu nakon što koristi guzicu da se zagradi i zaštiti loptu, način na koji se može okrenuti u bilo kojem smjeru nakon toga je nevjerojatan. Kažu da ima previše kilograma i istina je da ne izgleda najbolje, ali njemu je velika guzica oduvijek bila oružje u igri", zaključio je Toure.

Jedan od najglasnijih kritičara Edena Hazarda bio je njegov bivši trener Jose Mourinho, koji je rekao da je on na treningu jedan od najljenijih igrača koje je vodio. Belgija u osmini finala igra protiv Portugala u nedjelju u Sevilli.

Pročitajte više