Za Barcelonu nije odigrao ni minute, a žele ga najveći europski klubovi

Foto: Profimedia

POPISU klubova koji prate što u Barceloninoj B momčadi radi Mikayil Faye priključio se i Arsenal. Nekadašnji stoper Kustošije i odnedavno senegalski reprezentativac, u Kataloniju se iz Zagreba preselio u ljeto prošle godine i otad je dobrim igrama stekao reputaciju velikog talenta. U Barceloni još nije dobio niti minute prilike u najjačem timu i sve se češće spominje da bi u ljetnom prijelaznom roku mogao promijeniti klub.

Faye je u ovoj sezoni uspio stići i do klupe najjače Barcelonine momčadi (u utakmici protiv Mallorce), ali i do reprezentacije Senegala, za koju je debitirao uz sjajan gol u utakmici protiv Gabona. Uz već potvrđenu ponudu Lensa, navodno visoku 9 milijuna eura, poznat je i interes Manchester Uniteda i Bayera, a španjolski mediji pisali su da ga prate i Chelsea, Girona i Borussia Dortmund. Na tom je popisu odnedavno i Arsenal.

Stigne li primamljiva ponuda u klub, a španjolski mediji ranije su pisali o iznosu od 25-30 milijuna eura, Faye bi mogao napustiti Kataloniju. Bude li tako, Barcelona će pokušati dogovoriti posao tako da ima pravo otkupa njegovog ugovora. Aktualni mu vrijedi do ljeta 2027. godine.

Pročitajte više