Denis Špoljarić piše za Index

Za divljake postoji samo jedno rješenje. Sutra ga moramo imati

Foto: Pixell, Index

HRVATSKA je protiv Austrije (27:23) odigrala perfektno. Obrana je bila savršena, čista perfekcija. Golman nam je u prvom poluvremenu obranio jednu loptu, a primili smo samo osam golova protiv jako dobre i opasne ekipe koja je na ovom turniru pokazala da zna igrati odličan rukomet. Duvnjak je bio ključ u toj sad već čuvenoj 5-1 obrani.

Duvnjak je danas bez prave konkurencije najbolji igrač svijeta 

Njegova visina, pokretljivost, nevjerojatna rukometna inteligencija i čitanje igre te duge ruke uništili su Austrijance. Ljudi su se potpuno izgubili jer nisu znali što i kako napraviti protiv njega. Nisu ga znali napadati, bili su potpuno nemoćni. U ovom trenutku Dule je top igrač svijeta, rekao bih bez prave konkurencije.

Zna se zašto je Lino prozvao trojicu igrača 

Obrana je bila fantastična, ali u nastavku smo se malo opustili. Zato je Lino javno prozvao Musu, Mamića i Mandića. Rekao je to Pero jučer, a sad ću i ja. Lino me vodio godinama i to je njegov stil. Nije on mislio ništa loše, nije želio nikoga pokopati. Červar shvaća da sad dolaze prave utakmice protiv najjačih i želio je samo neke igrače trgnuti, da daju sve od sebe svih 60 minuta. To je normalno jer na najvišem mogućem nivou ne možeš opstati ako u utakmicu ne uđeš sto posto i tu razinu koncentracije ne držiš cijelo vrijeme.

Karačić i Cindrić neće moći svih 60 minuta protiv ''divljačke'' njemačke obrane, Lino mora izmisliti Mamića ili Šarca 

Sutra igramo najvažniju utakmicu turnira. Njemačka je ozbiljna momčad koja nema previše tajni. Oni će uvijek igrati jednako protiv svakog protivnika. Kod njih nema prilagođavanja rivalu. Problem je što njihova obrana i dva pivota udaraju, tuku i igraju strašno grubo, a naš se napad zasniva na igri jedan na jedan Cindrića ili Karačića. Tu nam strašno fali vanjski šut. Luka Stepančić ne može sam i protiv Njemačke će biti ključno da mu se priključi netko od šutera s klupe. Hoće li to biti Marko Mamić ili mali Šarac nije ni važno, bitno je da na njihovu 6-0 ''divljačku'' obranu imamo rješenje s vanjskih pozicija. Vjerujem da će Karačić i Cindrić imati snage razbijati im obranu solo prodorima, ali sigurno je da to neće moći raditi svih 60 minuta. Zato je ključno da Lino izmisli nekog šutera koji bi bio iznenađenje za njihovu obranu.

Optimist sam. Igramo odlično i 99 posto sam siguran da ćemo dobiti Njemačku. Moramo se prilagoditi, obranom im uništavati napade, tražiti brzu tranziciju i kontre, s par laganih golova riješiti utakmicu i njih poslati kući.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz rukometni Euro i Hrvatsku, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više