Za Hajduk nije bio dovoljno dobar, a sada bi Hrvat mogao igrati sa Džekom u napadu Bosne i Hercegovine

Foto: fkzeljeznicar.ba

IVAN LENDRIĆ, 25-godišnji hrvatski napadač i bivši nogometaš Hajduka, najbolji je strijelac sarajevskog Željezničara. 
 
Nakon godinu dana provedenih na Grbavici, Lendrić je postao miljenik. Vole ga suigrači, a navijači obožavaju. Postigao je ukupno 18 golova u 31 odigranoj utakmici. U subotu je bio svjedok povijesnog događaja za Željezničar jer je klub otvorio novu tribinu koju su financirali navijači, a kazao je kako je sretan što je dio toga slavlja.
 

 
"Otvaranje istočne tribine je povijesni dan za klub Željezničar. Zovu me prijatelji iz Hrvatske i Splita i ne vjeruju da su navijači mogli izgraditi tribinu. To je nevjerojatno. Misle da to nije moguće nigdje u svijetu, a kamoli u Sarajevu. Ono što su navijači napravili veliki je respekt. To je dodatni motiv da budemo samo bolji", rekao je najbolji strijelac bosanskohercegovačke lige za Source.ba.
 

 
Nogometaš Željezničara misli kako mu je sličnost između Splita i Sarajeva u mentalitetu dosta pomogla u prilagodbi gradu Sarajevu, načinu života te dobrim igrama koje postiže. 
 
"Hajduk i Željo su dosta slični. Mentalitet navijača također. Samo očekuju pobjede i osjećam se kao doma u Splitu. Zato ja možda dobro i igram. Uživam i stvarno sam zahvalan što sam primljen domaćinski. Moj život je kao i svakog drugog igrača, dosta sličan. Ljudi me zaustavljaju na ulici, fotografiraju se sa mnom. Split mi jako nedostaje, to je moj grad. Malo sam vremena proveo u Splitu u posljednjih šest-sedam godina."
 
Želja mu je zaigrati za reprezentaciju Hrvatske, ali nije isključeno ni to da će nositi dres reprezentacije Bosne i Hercegovine zato što ima i bosanskohercegovačku putovnicu. S izbornikom Mehmedom Baždarevićem već je razgovarao o tome...
 
"Pa znate... Sve što kažem može se krivo protumačiti. To će ispasti tako da će mnogi reći: ne zovu ga za Hrvatsku pa bi volio zaigrati za Bosnu. Moj san kao i san svakog Splićanina koji igra nogomet je taj da zaigra za Hrvatsku, ali nije isključeno da nastupim za reprezentaciju BiH. Moj otac rođen je u Čapljini. Ja imam bh. putovnicu, sve mi je sređeno. Nogometni savez treba odlučiti. Ja se nikome neću nametati, nisam nikad i neću." 
 
Bi li imao problema ako bi zaigrao za reprezentaciju BiH?
 
"Ma nikad ne bih imao problema jer Split voli Bosance i u najvećem gradu u Dalmaciji se to ne može dogoditi."
 
Na kraju je istaknuo kako je pitanje vremena kada će napustiti klub s Grbavice. 
 
"Pitanje je samo trenutka kad ću ja otići iz Željezničara, prvi dan prijelaznog roka ili drugi dan prijelaznog roka, ali to je neminovno. Odigrao sam fenomenalnu godinu i poslije ove sezone pozdravljam se sa Željezničarom i Sarajevom. Najbolje mi je bilo u Hajduku i Željezničaru. Ljubav je ipak najveća prema Splitu. Ja nisam licemjer i neću nikada biti. Jedini klub koji volim i za koji živim je Hajduk. Ali da sutra biram koji mi je najdraži klub poslije Hajduka, rekao bih da je to definitivno Željezničar."
 
Ivan Lendrić karijeru je počeo u Hajduku u kojem nikad nije dobio pravu priliku, a nakon toga je nastupao za Zrinjski, Zulte Waregem, Lokomotivu, Kapfenberger, Südtirol, Celje, Milsami Orhel i Kerkyru. Spominjao se kao pojačanje jednog kineskog kluba, ali uprava Željezničara i Splićanin nisu prihvatili rekordnu ponudu za bh. uvjete.
 
Prije Željezničara htio se još jednom vratiti u Hajduk, ali su na Poljudu umjesto njega odabrali Arteagu i Veleza kojih se danas tamo ni ne sjećaju.

Pročitajte više