Esport

Za igranje nove FIFA-e nećete trebati novu konzolu

Screenshot: FIFA 19

IGRAČI koji su ostali vjerni PlayStation 3 i Xbox 360 konzolama dobit će priliku zaigrati FIFA-u 19, barem na neki način. FIFA 19 Legacy Edition zapravo je ista igra za starije konzole kao i prethodne dvije FIFA igre, samo što će igrači moći igrati s aktualnim klubovima, nogometašima i licencama. 

>Ovo je FIFA 19: Potvrđena Liga prvaka i datum izlaska nove igre

>Procurile snimke: Među prvima pogledajte kako izgleda nova FIFA

PlayStation 3 i Xbox 360 imaju vrlo mali udio u prodaji FIFA-e 18, manji od pet posto. To nije spriječilo EA Sports da uz novu FIFA-u izbaci i Legacy Edition za starije konzole. Igru će pokretati IGNITE pokretač iz FIFA-e 16, a u nju neće biti uključeni FUT Icons niti The Journey. U prijevodu, bit će isto kao da igrate FIFA-u 17 samo što će igrači biti u pravim klubovima i imat ćete na raspolaganju licencirane lige i klubove kao u FIFA-i 19. Je li to isplativo, svatko će procijeniti za sebe, ali EA Sports je barem pružio igračima tu mogućnost, što neće biti slučaj s PES-om 2019. 

>Evo kada izlazi PES 2019 i što možemo očekivati

FIFA 19 službeno je predstavljena novim trailerom na EA Play konferenciji ususret E3 sajmu. Naslovnicu igre ponovno će krasiti Cristiano Ronaldo. Za pravo izdanje igre, odnosno ono za zadnju generaciju konzola, najavljeni su brojni noviteti koji bi je trebali učiniti najboljom FIFA igrom dosad, ali kakva je zapravo saznat ćemo nakon 28. rujna, kada bi igra trebala biti dostupna na tržištu. Jedan od najvećih noviteta po pitanju licenci je otkup prava od UEFA-e za Ligu prvaka i Europa ligu, koje smo dosad mogli igrati u PES-u. Dok traje ludilo zbog Svjetskog prvenstva u Rusiji i čekate izlazak nove FIFA-e, onu prošlogodišnju neko vrijeme možete zaigrati besplatno. 

>Evo kako možete besplatno igrati FIFA-u 18

Pročitajte više