"Za jednu crvenu" dotaknite dio Hajdukove povijesti: Đir Poljudom za 20 kuna

U HAJDUKU uskoro počinju s organiziranim turama po Poljudu na kojima će se svi zainteresirani moći pobliže upoznati s Hajdukom i poljudskim stadionom.

Po uzoru na velike europske klubove i splitski Hajduk je odlučio naplatiti dolazak i razgledavanje poljudskog stadiona i prostorija Hajduka. Tako će se već prije kraja ove natjecateljske sezone za 20 kuna moći razgledati poljudski stadion u vrijeme dok se ne igraju utakmice i upoznati s povijesti splitskog kluba.

"Taj projekt je još u pripremi, ali mogu vam reći da bi cijena ulaznica trebala biti 20 kuna. Prema planu bit će omogućen posjet stadionu sa stručnim vodičem, projekcija filma o Hajduku, a svaki će posjetitelj dobiti i prigodni poklon. Još do kraja nije sve definirano, ali će se s time krenuti sljedeće sezone", kaže glasnogovornik Hajduka Davor Pavić.

Postoji li interes za posjete?

"Apsolutno postoji, zato i krećemo u ovaj projekt. Mi želimo stvari u Hajduku dići na još višu razinu. Svi projekti koje radimo rade se po uzoru na europske klubove, a u krajnjoj liniji se i mi osjećamo kao europski klub pa smo se zato odlučili na ovaj potez", dodaje Pavić.

Zanimljivo je da će ulaznica za posjete Poljudu u vrijeme kada se ne igraju utakmice koštati 20 kuna, dok je za uživanje u prvoligaškom nogometu sa sjeverne tribine poljudskog stadiona potrebno izdvojiti tek 30 kuna.

U aktualnom "ratu" na relaciji Maksimir - Poljud gdje na oba stadiona jednim okom gledaju prema rivalovom dvorištu možemo očekivati i Dinamov odgovor na Hajdukov navijački turizam.

Modri su tu čak u prednosti jer osim trofejne sale i maksimirskog travnjaka, navijačima mogu ponuditi da iz prve ruke uživaju u jednom od najvećih čuda suvremene hrvatske arhitekture, Dinamovu stadionu...

M.Š./Z.A.
Foto: Index

Pročitajte više