Za Kup Uefa nakon kiksa Šibenčana bore se Rijeka i Slaven Belupo

IZGLEDA da će se borba za Kup Uefa nastaviti između Slaven Belupa i Rijeke. Gostovanje na Šubićevcu Riječani su uspješno odradili i slavili protiv Šibenika 1:0, dok su Farmaceuti pobijedili Varteks 2:1. Slaven Belupo tako je zadržao treće mjesto na tablici, ali za vrat im puše Rijeka sa samo bodom zaostatka. Šibenik je ostao na 40 bodova, što znači da im Riječani bježe četiri, a Koprivničani čak pet bodova. Inter je u borbi za ostanak zaradio vrijedan bod na gostovanju u Osijeku (1:1), dok je Cibalija razbijena u Kranjčevićevoj. Pjesnici su slavili rezultatom 4:0.

> Tijek susreta

Greška obrane Šibenika omogućila slavlje Riječana

Utakmica na Šubićevcu odlučena je tek u samoj završnici. Šibenčani su uglavnom dominirali igrom, ali pogodak im je uporno izmicao. Većina njihovih pokušaja svodila se na Govićeve dalekometne šuteve, dok bi Rijeka s vremena na vrijeme bljesnula preko kontre koju je uglavnom pokretao Štrok. Šibenčani su zadržali dah kad je Gerc pucao glavom nakon Fernandezovog ubačaja i sa samo nekoliko metara promašio okvir gola, ali iskupio se u najboljem mogućem trenutku. U 85. minuti obrana Šibenika je zaspala, a Gerc je neometan primio loptu u kaznenom prostoru i provukao je ispod vratara Blaževića osiguravši tako gostima veliku pobjedu.

Jajalo presudio Krojačima

Jednako napeta utakmica igrala se u Koprivnici, gdje se Varteks nije došao samo braniti. Gosti iz Varaždina stvorili su najbolju šansu prvog poluvremena, ali Rodić je u 20. minuti obranio izvrstan udarac Bloudeka koji je izbio sam pred Slavenovog vratara. Domaćini su se probudili tek u drugom dijelu; u 54. minuti Kokalović je nakon kornera glavom zabio za 1:0, ali Varteks se nije predavao. Slobodan udarac Brezoveca utakmicu je vratio u egal; lopta je uletjela na peterac gdje ju je okrznuo Carlos i utakmica je tako vraćena u egal. Varaždinci su se već ponadali zasluženom bodu, kad je u 73. minuti sijevnuo udarac Mate Jajala. Veznjak Belupa pucao je iskosa s 18 metara i proparao rašlje. Varaždinci se do kraja nisu uspjeli vratiti, a u konačni su zvižduk dočekali s igračem manje nakon što je Carlos dobio crveni karton zbog kojeg će propustiti utakmicu protiv Dinama.

Inter zaslužio više od boda, Zagreb razbio Cibaliju

U Osijeku se odigrala utakmica nakon koje domaćini mogu biti sretni što im Inter nije napunio mrežu. Već nakon nekoliko minuta igre Osijek je poveo golom Nikšića, ali to je bilo sve što je publika u Gradskom vrtu vidjela od domaće ekipe. Inter je sabio domaćine na njihovu polovicu, ali do zasluženog gola stigli su tek u 66. minuti kad je Šarić zabio za 1:1. Iako su gosti do kraja susreta imali još nekoliko izvrsnih prilika, završilo je bez pobjednika. Priliku da prisvoje puni plijen na kraju su imali i jalovi domaćini, ali Barišić nije uspio svladati izvrsnog Delača.

U Kranjčevićevoj se odigrao susret bez ikakve neizvjesnosti. Nakon pet minuta igre Zagreb je poveo preko Parlova, a u 34. minuti drugi gol je na asistenciju Vugrineca zabio Krstanović. Već tada su gosti odustali od igre, što je otvorilo dodatni prostor za nogometaše Zagreba. Prilike su se nastavile nizati pred golom Bursce, a u strijelce su se do kraja susreta upisali još Pejić i opet Krstanović.

P.V.
Foto: Nikša Stipanićev / CROPIX 

Pročitajte više