VRATIMO PALČIĆE U PETROVU

Za Palčiće ide i dres neprežaljenog Heroja ulice: "Neka se inkubator zove po njemu"

Foto: Futsal Dinamo

HUMANITARNA akcija Vratimo Palčiće u Petrovu možda se više ne bi trebala zvati akcijom, nego općenarodnim pokretom. 

Donacije i aukcije kojima navijači prikupljaju sredstva za opremu odjela neonatologije u Petrovoj koji je stradao u potresu već su premašile zacrtani cilj od 4,3 milijuna kuna. Svaki dan neka objava, dres ili rekvizit po svojoj posebnosti naročito podigne interes svih članova grupe.

Jučer je to nedvojbeno bio dres Matije Capara, neprežaljenog "Heroja ulice" Dinamovih navijača kojem će za malo manje od mjesec dana biti druga obljetnica tragične pogibije u prometnoj nesreći.

Dres sedmerostrukog osvajača Kutije Šibica na aukciju je stavio njegov brat, a dres osim posebne emocionalne ima i veliku sportsku važnost. Naime, u tom dresu Capar je nastupao na Europskom prvenstvu u futsalu 2014. godine. Tada je kao golman-igrač u posljednjim trenucima susreta zabio golove Španjolskoj i Češkoj, zbog čega je u Hrvatskoj dobio nadimak Superman. 

Prekrasna gesta obitelji Capar koja je za Palčiće ponudila jedan od najvrjednijih i najemotivnijih dresova hrvatskog sporta nije ravnodušne ostavila ni navijače. Brojni su uplatili novac kako bi dres ostao kod obitelji Capar, a još više njih pokazalo je i drugim gestama koliko im i dalje znači Matija Capar. Njihove komentare prenosimo bez  pojašnjenja jer nisu ni potrebna.




Capar je poginuo samo tjedan dana nakon što je zabio posljednji gol u svojem životu, u dresu Futsal Dinama. Bilo je to u polufinalu prvenstva  protiv makarskog Novog Vremena. Gol je postigao samo 21 sekundu prije kraja susreta i time Futsal Dinamu donio produžetke.

Dinamo je kasnije na penale izgubio najemotivniju utakmicu u svojoj povijesti. Capar je na svojem Facebooku postavio snimku svog gola i stihove "Heroja ulice" od Prljavog kazališta, po čemu će vječno biti upamćen među Dinamovim navijačima.
 

Pročitajte više