ZANIMLJIVOSTI

Zabili su si 41 autogol pa izgubili 59:1. Sad su doživotno izbačeni iz nogometa

Foto: Facebook

ČAK SU četiri kluba iz četvrte lige u Južnoafričkoj Republici doživotno izbačena iz nogometa zbog namještanja utakmica. Problemi s namještanjem su toliko rašireni i kompleksni da su vlasti odlučile pokrenuti radionice kako bi se obrazovali treneri, suci i delegati.

Za eskalaciju borbe protiv namještanja u nogometu kriva su dva izrazito sumnjiva rezultata. Njih je ponudila borba rivala s vrha prvenstvene ljestvice Matiyasija i Shivulani Dangerous Tigersa za naslov u četvrtoj ligi Južne Afrike. U dvije utakmice, u kojima su nastupili odvojeno, dogodile su se stvari koje su neobjašnjive na bilo koji legalan način.

Nevjerojatna priča iz Južnoafričke Republike

Shivulani Dangerous Tigersi su pobijedili Kotoko Happy Boyse 33:1 kasno u svibnju i tako stekli veliku prednost u borbi za naslov po pitanju gol-razlike, ali stigao je odgovor velikih rivala. Uoči posljednjeg kola sezone Shivulani je bio na vrhu s tri boda prednosti i 16 golova više.

Matiyasi ga je preskočio pobijedivši s 59:1 trećeplasirane Nsami Mighty Birdse. Ti bizarni rezultati im na kraju nisu donijeli ništa jer je četvrtoplasirani Gawula Classic proglašen prvakom nakon što su tri bolje plasirane momčadi suspendirane. Treba istaknuti da su Nsami Mighty Birdsi sami sebi zabili čak 41 autogol, a utakmicu su završili sa samo sedam igrača na terenu.

Pročitajte više