HRVATSKA REPREZENTACIJA

Zabio je autogol i poslao Hrvatsku na SP. Ovako je komentirao Poljud prije pet dana

Foto: Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA je ostvarila plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru teško izborenom, ali potpuno zasluženom pobjedom 1:0 protiv Rusije na natopljenom terenu punog Poljuda. Jedini pogodak pao je u 81. minuti, a bio je to autogol Rusa Fjodora Kudrjašova.

U samoj završnici utakmice zadnjeg kola, pri rezultatu 0:0, koji je njegovoj reprezentaciji zadržavao prvo mjesto skupine i jamčio izravan odlazak na SP, Kudrjašov je pred svojim golom loptu koju je ubacio Sosa poslao u rusku mrežu. Autogol ruskog braniča možete pogledati OVDJE.

Domaći i strani mediji hvale atmosferu na Poljudu, koja je nosila reprezentaciju od prve do zadnje minute. Zadivljen je bio i ruski izbornik Valerij Karpin, koji je nakon susreta komentirao: "Atmosfera je bila veličanstvena. Daj bože da uvijek svaka momčad igra u ovakvim uvjetima. Jesu li Hrvati pobijedili zbog toga? Bilo bi smiješno reći da je zbog toga, navijači nisu na terenu, oni nisu mogli pomoći na terenu. Svakako bi trebalo pitati Hrvate je li njima pomogla atmosfera."

Zanimljivo, baš je Kudrjašov uoči utakmice komentirao najave o strašnoj atmosferi i rekao je da se nimalo ne boji onoga što ga čeka na Poljudu. "Mislim da se u našoj momčadi nitko ne može uplašiti punih tribina. Svi igrači su iskusni, kako u europskim natjecanjima tako i u reprezentaciji", poručio je 34-godišnji lijevi bek.

Pročitajte više