Zabio je Realu u El Clasicu pa nestao: U dva tjedna nije igrao ni minute

Foto: Guliver Image/ Getty Images

POSTIĆI pogodak u El Clasicu nešto je što svakom igraču podiže status. Ne samo da poraste u očima trenera ili suigrača, već i navijači počinju tog igrača gledati drugačije.

No to nije slučaj kod Barcinog Brazilca Malcoma. On je početkom veljače postigao izjednačujući zgoditak u El Clasicu, odnosno prvoj utakmici polufinala španjolskog Kupa kralja između Barcelone i Reala. Podsjetit ćemo se, Lucas Vazquez bio je strijelac za Madriđane u ranoj fazi utakmice, a Brazilac Malcom spasio je Katalonce početkom nastavka i donio im izjednačenje.

I od tada je netragom nestao. Ernesto Valverde drži ga na klupi već dva tjedna i ne daje mu ni minute. Barcelona je od El Clasica odigrala četiri utakmice, a na svima je Malcom grijao klupu.

Konkurencija je opaka, preostaje mu samo - čekati

Brazilski napadač, piše Marca, mislio je da će ga predstava protiv Reala ubaciti u Valverdeove planove, ali čini se da to nije slučaj. I sada je Malcom ozbiljno zabrinut oko svoje budućnosti u dresu Barcelone u kojem odrađuje prvu godinu ugovora otkako je došao iz Bordeauxa.

Ove sezone Malcom je na travnjaku na utakmicama La Lige proveo blijedih 128 minuta. Da stvar bude gora, konkurencija mu je opaka jer na toj poziciji Valverde ima još i Ousmanea Dembelea, pa Malcomu ne preostaje ništa nego strpljivo čekati na svoju šansu pa kada je dobije - iskoristiti je.

Baš kao što je to napravio protiv Reala u Kupu kralja.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više