TRANSFERI

Zabio je za 5:0 Barce protiv Reala, a igrao je i na Poljudu. Sad je stigao u HNL

Foto: EPA

JEFFREN ISAAC Suárez Bermúdez (32) novi je igrač Slaven Belupa. Ovaj ofenzivac potpisao je ugovor do ljeta 2021. godine, a pravo nastupa imat će već od utakmice s Hajdukom u subotu.

"Da mi je netko rekao prije 10 godina da ću igrati u Hrvatskoj, ne bih mu vjerovao, ali zato je nogomet najbolji sport na svijetu. Nikad ne znaš kakav te izazov čeka i što je pred tobom. Sretan sam što sam potpisao za Slaven Belupo i obećavam da ću svakodnevno davati svoj maksimum. Trebat će mi nekoliko dana i treninga s momčadi da ulovim konce i da se prilagodim, ali znam da će to brzo proći. Trener mi je objasnio što očekuje od mene, a ja znam što mogu najbolje. Radom i odricanjem stizat ćemo do dobrih rezultata", istaknuo je novi igrač Slavena.

Ponikao je u školi nogometa Barcelone, a za prvu momčad španjolskog prvaka odigrao je 34 utakmice od kojih se najviše pamti ona slavna pobjeda Barcelone nad Realom i Guardiole nad Mourinhom od 5:0 iz 2010. godine u kojoj je Jeffren zabio peti pogodak.

Posramio Mourinha

Mourinha je nakon toga neko vrijeme pratio nadimak "The Special Five" umjesto "The Special One" po kojem je poznat, a za to je bio zaslužan upravo Jeffren. 

Zanimljivo, bio je u Hrvatskoj, nastupio je na Poljudu. Bilo je to 2011. godine kad je povodom 100. obljetnice splitskog kluba odigrana prijateljska utakmica na krcatom stadionu, a sada bi se odmah u prvoj utakmici mogao vratiti na jedini hrvatski stadion na kojem je nastupio. 

U svojoj karijeri branio je i boje portugalskog Sportinga, španjolskog Real Valladolida, belgijskog Eupena, švicarskog Grasshoppersa i ciparskog AEK-a. Upisao je i 30 nastupa za mlade reprezentacije Španjolske te pet nastupa za A vrstu Venezuele.

Pročitajte više