Zabio je za jednu od najvećih blamaža Hajduka, a sad je golčinom šokirao Dansku

Foto: Screenshot SK

KAZAHSTAN je u drugom kolu skupine H u kvalifikacijama za EP u Njemačkoj koje se održava iduće godine senzacionalnim preokretom s 3:2 pobijedio favoriziranu Dansku. Danska je nakon prvih 45 minuta imala lijepu prednost od 2:0 zahvaljujući golovima 20-godišnjeg Rasmusa Hojlunda, koji je s ukupno pet pogodaka trenutno najbolji strijelac kvalifikacija, no Kazahstan je u zadnjih 20-ak minuta stigao do preokreta.

Prvo je u 73. minuti Bahtijor Zajnutdinov realizirao jedanaesterac koji je igranjem rukom skrivio Jonas Wind. Najljepši trenutak utakmice dogodio se u 86. minuti kad je Aškat Tagibergen s 30-ak metara pogodio same rašlje. Bio je to jedan od najljepših golova sezone. Da šok za Dance bude veći, pobrinuo se tri minute kasnije Abat Aimbetov. Glavom je ubačaj Jana Vorogovskog preusmjerio u mrežu. 

Hajdukovi navijači ga posebno pamte

Navijačima splitskog Hajduka Tagibergen je itekako poznato ime. Naime, u srpnju 2021. Hajduk je nakon produžetaka u pretkolu Konferencijske lige s 4:1 izgubio od kazahstanskog Tobola, a strijelac gola za prolaz Tobola bio je Tagibergen u 118. minuti. Hajduk je u prvom susretu pobijedio 2:0, no u uzvratu je doživio debakl.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ DRUGI GOL KAZAHSTANA 

I Kazahstan i Danska tako će prvi ciklus kvalifikacija završiti s tri osvojena boda. Danci su u prvom kolu svladali Finsku 3:1, a sada su iznenađujućim porazom zakomplicirali situaciju u skupini. Kazahstan se domaćim navijačima iskupio za poraz od Slovenije 2:1 iz prvog kola.

Pročitajte više