Zaboravljeni Hrvat nastupio prvi put ove sezone. Dobio je 9 minuta u talijanskom kupu

Foto: Profimedia

LAZIO je pogotkom Mattea Guendouzija izbacio Genou (1:0) u osmini finala talijanskog kupa. Toma Bašić (27) ušao je u igru u 81. minuti, što mu je bio prvi nastup ove sezone. Hrvatski veznjak sve utakmice dosadašnje sezone pratio je s klupe ili tribina, zbog čega je talijanski Il Messaggero sredinom studenog objavio kako bi mogao biti dio ponude Lazija za Monzinog ofenzivca Andreu Colpanija (24).

Osim toga, talijanski insajder Nicolo Schira krajem kolovoza objavio je kako je Bašić odbio ponude Udinesea i Augsburga unatoč tome što njegov trener Maurizio Sarri na njega ne računa. Lazio je u Ligi prvaka, uz Atletico Madrid, osigurao plasman u nokaut-fazu, dok u Serie A drži deveto mjesto.

Lazio je Bašića platio 7.1 milijun eura

Hrvatski veznjak je u ljeto 2021. godine stigao u Lazio iz Bordeauxa za 7.1 milijun eura. Prošle sezone upisao je ukupno 32 nastupa i jedan pogodak, ali je u njima u prosjeku igrao manje od pola sata. Ove sezone je, pak, potpuno zaboravljen. Ugovor mu vrijedi do 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 4.5 milijuna eura.

Seniorsku karijeru započeo je u Hajduku, gdje je kao 18-godišnjak stigao iz NK Zagreba. Sakupio je 75 nastupa, 11 pogodaka i 14 asistencija za Hajduk. Splićani su ga 2018. prodali Bordeauxu za 3.8 milijuna eura.

Pročitajte više