KK ZADAR

Zadar doveo bivšeg NBA centra koji slobodna bacanja izvodi u stilu Radivoja Koraća

Foto: Getty Images / Guliver Images

KOŠARKAŠKI klub Zadar sve je dogovorio s novim centrom, 23-godišnjim Amerikancem Chinanuom Onuakuom, piše Sportando, inače najupućeniji portal što se tiče transfera košarkaša u europskim klubovima.

Onuaku je 2016. izabran kao 37. pick Houston Rocketsa, za koje je skupio samo šest utakmica. Ondje nikada nije dobio pravu priliku pa je većinom igrao u razvojnim ligama, a prošle sezone je igrao u klubu u Južnoj Koreji gdje je u prosjeku bilježio double-double učinak od 14,4 poena i 10,3 skoka.

Mladi centar je za kratko vrijeme u NBA-u dobio pozornost zbog specifičnog načina izvođenja slobodnih bacanja. Onuaku poput velikog Radivoja Koraća loptu izbacuje praktički s koljena, a OVDJE pogledajte kako to izgleda.

Osim Koraća, i Rick Barry i George Mikan bili su poznati po ovoj tehnici koja možda izgleda smiješno, ali je učinkovita. Legendarni Shaquille O'Neal nikada nije htio probati ovu tehniku unatoč tome što su mu slobodnjaci bili najveća slabost. Jednom je rekao da bi radije promašio sva slobodna bacanja normalnim izbačajem nego da pokuša tehnikom Koraća, Barryja i Mikana.

Pročitajte više