Zadar i Cibona uvjerljivim pobjedama otvorili četvrtfinale doigravanja

Foto: SIme Zelic/PIXSELL

KOŠARKAŠI Cibone i Zadra ostvarili su uvjerljive pobjede u prvim susretima četvrtfinala doigravanja prvenstva Hrvatske. Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Furnir sa 102:62, dok je Zadar u dvorani Krešimir Ćosić porazio Dinamo Zagreb s 80:62. Igra se na dvije pobjede, a bolje plasirane momčadi, u slučaju da dođe do treće utakmice, imaju prednost domaćeg terena.

Večeras se još sastaju prvoplasirana ekipa prvog dijela sezone Split i Bosco te Cedevita Junior i Šibenka. Cibona je već nakon prve četvrtine vodila sa 16 razlike (29:13), u drugoj dionici je Furnir smanjio na 48:35, no treću četvrtinu su Vukovi dobili s velikih 31:9 i pitanje pobjednika je bilo razriješeno. 

Sven Smajlagić je s 18 poena i 11 skokova predvodio Cibonu. Ivan Majcunić je zabio 17, a Krešimir Radovčić 16 poena. Na suprotnoj strani najefikasniji su bili Filip Bjelanović s 15 poena, dok je Mateo Vidović zabio 14 poena. Druga utakmica na rasporedu je 14. svibnja u Dubravi.

Zadar pobijedio Dinamo

Zadar je također bio uvjerljiv protiv Dinama. Domaćin je na poluvremenu imao 19 razlike (43:24) i nastavak susreta bila je tek formalnost. Zadar su do pobjede predvodili Dario Drežnjak s 20 koševa i pet skokova, Sani Čampara s 14 koševa te Marko Ramljak s 13 koševa i 11 skokova. Kod Dinama je Ivan Novačić zabio 19 poena. Druga utakmica je 13. svibnja u Zagrebu.

Pročitajte više