Zadar je bio u raspadu, a sada bi mogao dobiti bogate vlasnike. Pregovori su u tijeku

Photo: Filip Brala/PIXSELL

HNK ZADAR je klub s dugom i bogatom poviješću, koji je nekoć bio standardni član HNL-a. Danas se čini da bi se Zadar mogao ponovno vratiti u vrhunski nogomet, zahvaljujući interesu investitora iz Australije i Kanade, piše Zadarski. Uspjesi mladih igrača HNK Zadra u posljednje vrijeme nisu prošli nezapaženo, privukavši pažnju nogometnih agenata i prvoligaških klubova, kako na regionalnoj tako i na nacionalnoj razini.

Interes za Zadar

No, ono što je posebno zanimljivo jest da su ti uspjesi također privukli interes investitora koji su otvoreni za ulaganja u klub. Prema izvješćima Zadarskog, HNK Zadar je primio dvije ponude za investiranje od strane pojedinaca s korijenima u Zadru, ali koji trenutno žive u Australiji i Kanadi.

Klub je pokazao veliko zanimanje za ove ponude i otvoren je za mogućnost da investitori uđu u klub već od lipnja ove godine. Investitori nude vrlo atraktivne uvjete, kako u financijskom tako i u sportskom smislu, tvrde iz kluba.

Planiraju se sastanci s gradskim vlastima sljedeći tjedan kako bi se razgovaralo o detaljima ponude i planirao daljnji tijek akcije. Nakon toga, ponude će biti prezentirane predstavnicima klubova na Gradskom vijeću Zadra.

Zadar je trenutno u 3. NL Jug

HNK Zadar, klub s bogatom nogometnom tradicijom, posljednji put se natjecao u Prvoj HNL tijekom sezone 2014/2015. Međutim, klub se suočavao s financijskim poteškoćama koje su utjecale na njegovu sposobnost da održi mjesto u vrhu hrvatskog nogometa. Potencijalna nova ulaganja mogla bi značiti preokret u sudbini kluba i ponovni uspon prema vrhu hrvatskog nogometa. Zadar je trenutno član 3. NL Jug.

Pročitajte više