Zagreb otputovao na povijesni debi u Euroligi: "Moramo se prikazati u pravom svijetlu"

KOŠARKAŠI Zagreba otputovali su u Njemačku gdje ih u četvrtak očekuje povijesna utakmica protiv Brose Basketsa. U Bambergu će "Mravi" prvi put nastupiti u Euroligi.

Pred povijesnu utakmicu i euroligaški debi javnosti se obratio Vladimir Androić, trener koji je na klupi Zagreba odradio tek dvije utakmice nakon smjene Ivice Burića.

"Ovo nam je prva utakmica u Euroligi i naša je obaveza da se prikažemo u pravom svijetlu. U natjecanju nema slabih ekipa, ali mi smo ipak malo slabiji od tih "starosjedioca" koji su u Europi bolje pozicionirani. Imamo imperativ da damo sve od sebe, da dobro prezentiramo Zagreb, hrvatski košarku i sami sebe", rekao je Androić.

"Bamberg ima američkog trenera, igraju sistem trči-pucaj, agresivni su i u napadu i u obrani, snažni su i puno trče. Ako uđemo u njihov ritam, možemo im zadati probleme, protivnici su ih uspijevali smiriti zonom. Na treningu smo vježbali zonu, ali vidjet ćemo kako će se utakmica odvijati. Moramo ih prisiliti na što više dodavanja", objasnio je trener Zagreba što očekuje od Nijemaca.

"Bambergu je najveća prednost što igraju na domaćem terenu. Našim će igračima biti neobično odjednom igrati pred 7000 navijača nakon utakmica regionalne lige gdje je nekoliko stotina ljudi. Nama bi bilo puno bolje da je ždrijeb okrenut, da prije igramo doma pa onda u gostima jer Euroliga je biznis. Nakon Bamberga nam slijede Panathinaikos i CSKA, a kada vide da imamo četiri poraza i da nam je dvorana prazna, Euroliga nas neće gledati?", dodao je Androić.

"Garrett se mora smiriti da ga ostali mogu pratiti"

Za euro-premijeru bit će spremna i nova pojačanja, a puno se očekuje od Diantea Garretta.

"Garrett nam odskače od naše igre, drugi igrači ga trenutno ne mogu pratiti i zato mora smiriti igru. Nemamo takav tim. Europski treneri ne vole kada im jedan igrač bude sve, i play i strijelac. Morat će se kontrolirati jer nema iskustva za tako nešto", komentirao je trener i dodao kako bi ga i dobar poraz u Njemačkoj zadovoljio:

"Dobar rezultat je i dobar poraz. Moramo igrati na svaku loptu jer nam jedna lopta na kraju može odlučiti o plasmanu. Poraz od četiri, šest ili osam poena može biti kao pobjeda".

Zagrebov Ante Mašić rekao je kako se atmosfera u momčadi podigla nakon pobjede protiv Budućnosti.

"Euroliga je sada najjača liga na svijetu dok je NBA u lockoutu. Većina nas nikada nije igrala u tom natjecanju, ali mislim da imamo šanse protiv Bamberga. Nismo još ništa kalkulirali jer treba proći nekoliko kola da vidimo na čemu smo. CSKA i Panathinaikos odskaču od ostalih, a šansu trebamo tražiti protiv Žalgirisa, Bamberga i Unicaje kod kuće", kaže Mašić.

Dodajmo i da će utakmicu Zagreba i Brose Basketsa prenositi njemački kanal Sport 1.

Pročitajte više