ZAGREBAČKI SAMSUNGOV KUP NACIJA ŠVICARCIMA

Reprezentativci Švicarske pobjednici su međunarodnog natjecanja reprezentacija u preponskom jahanju za "Samsungov kup nacija", koje je danas održano na zagrebačkom Hipodromu. L

U utakmici je nastupilo deset reprezentacija sa po četiri jahača, a po prvi put, na natjecanju kod nas, se dogodilo da po tri jahača iz dvije reprezentacije prođu zahtjevni osnovni parkur na visini prepona od 150 centimetara bez kaznenih bodova. To je uspjelo reprezentativcima Švicarske i Švedske, a u dodatnom nadmetanju Švicarac Beat Grandjean je imao jedno rušenje i vrijeme 49,78, a Šveđanin Niklas Arvdsson je uz četiri kaznena boda postigao vrijeme 51,12, pa je podjeda pripala Švicarcima, drugi su bili Šveđani, a treći Nijemci sa 8 kaznenih bodova.

Hrvatska reprezentacija na žalost ponovno nije uspjela izboriti nastup u drugi krug natjecanja. Janka Krašovec je sakupila 16 kaznenih bodova, Andrea Novak 4, Walter Stein 12 i Renato Levanić 4. Kako se računaju rezultati tri najbolja jahačka para Hrvatska je sa 20 kaznenih bodova zauzela pretposljednje deveto mjesto ispred posljednjeplasirane Slovenije koja je sakupila 29 kaznenih bodova.

Rezultati natjecanja Samsungovog kupa nacija:

1. Švicarska 0, 4, 49,76

2. Švedska 0 4 51,12

3. Njemačka 8

4. Češka 12

5. Irska 16

6. Belgija 16

7. Mađarska 24

8. Italija 28

Hrvatska i Slovenija nisu ni nastupili u drugoj manši u kojoj je nastupilo osam najuspješnijih reprezentacija

(Hina)xad yad

Pročitajte više