ZOI PEKING

Zagrepčanin osvojio olimpijsku medalju u Pekingu. Hrvatsku je napustio s 14 godina

Foto: Profimedia

ZIMSKE olimpijske igre u Pekingu ipak nisu prošle bez hrvatske medalje, iako ona neće biti zabilježena kao hrvatska. Osvojio ju je 27-godišnji Zagrepčanin Mislav Rosandić u dresu hokejaške reprezentacije Slovačke, koja je u utakmici za treće mjesto razbila Švedsku 4:0. Slovacima je to prva olimpijska hokejaška medalja u povijesti.

Upao kao zamjena za pozitivnog igrača

Rosandić igra na poziciji braniča, a u slovački olimpijski sastav upao je nenadano, nakon što je jedan od nesuđenih reprezentativaca bio pozitivan na koronavirus. U Slovačku je otišao još kao osnovnoškolac u potrazi za boljim uvjetima za svoju hokejašku karijeru, za mlađe je selekcije debitirao još 2012., a ovo mu je bilo prvo veliko seniorsko natjecanje.

U Slovačkoj je završio osnovnu školu

"Otac je imao kontakt, roditelji su se žrtvovali. To je suludo bilo. Mi smo i još dva dečka iz Zagreba išli u Slovačku. Tamo se krenuli u školu u 8. razredu, svakodnevni treninzi. Iznajmili smo stan, a roditelji su se mijenjali, otac je dolazio svaka tri tjedna", ispričao je Rosandić za HTV nakon što se pročulo da Hrvat igra na olimpijskom turniru u hokeju.

Pročitajte više