Zajec: Imali smo problem u momčadi jer su neki očekivali da ću smijeniti Jakirovića

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

VELIMIR ZAJEC dao je veliki intervju za službenu stranicu Dinama nakon što je prošlo mjesec dana otkako je postao predsjednik zagrebačkog kluba. Podsjetimo, Zajec je u prvoj polovici ožujka na predsjedničkim klupskim izborima pobijedio Mirka Barišića. Zajecova pobjeda ujedno je pobjeda navijača i liste Dinamovog proljeća, s koje je on ušao u Skupštinu.

"Imamo uigran tim u klubu"

Među ostalim, na pitanje koliko mu iskustvo svih nogometnih pozicija koje je obnašao pomaže u ovom trenutku, odgovorio je: "Meni je to relativno lagano jer poznajem materiju, znam rad u prvoj momčadi, u juniorima, školi... Bio sam, primjerice, direktor škole u Panathinaikosu gdje sam između ostalih promovirao Giorgosa Karagounisa, Angelosa Basinasa koji su nosili grčku reprezentaciju do zlata na Europskom prvenstvu 2004. godine.

Mislim da se u svim tim poslovima dobro snalazim. Dosta sam u kontaktu s igračima, puno pričamo, ne u stručnom pogledu nego općenito, to je jako važno za atmosferu koja je među nama jako dobra. Imamo uigran tim u klubu, u Izvršni odbor ušli su spretni, mladi ljudi koji pritom imaju i iskustva. Mislim da ćemo uz spoj stare garniture i nas novih napraviti dobar klub."

"Mislim da u klubu imamo prevelik broj igrača pod ugovorom i da ćemo svi zajedno naći način kako sve to izbalansirati"

Govorio je o aktualnoj momčadi Dinama, koji će se do kraja sezone s Rijekom i Hajdukom boriti za naslov u SuperSport HNL-u te ga očekuje i finale SuperSport Hrvatskog kupa s Rijekom.

"Imamo sjajne igrače, tu su Bruno Petković, Martin Baturina, Stefan Ristovski, vratar Ivan Nevistić, puno je dobrih igrača da ne ulazim sad u pojedinačnu analizu. Ipak, mislim da u klubu imamo prevelik broj igrača pod ugovorom i da ćemo svi zajedno naći način kako sve to izbalansirati", izjavio je Zajec pa se dotaknuo prvih poteza:

"Prvo smo imenovali sportskog direktora, što je jako važno. To je Marko Marić, ujedno sin našeg bivšeg vratara Zvonka Marića. Iznimno je aktivan, govori nekoliko stranih jezika, ima brojne kontakte i on je sportski direktor kakvog smo samo mogli poželjeti, on je pun pogodak.

Tu je, između ostalih, i gospodin Dragutin Kamenski, izniman biznismen, koji može puno utjecati i na temi izgradnje stadiona. Bio sam na sjednici Dinamova Odbora za gradnju stadiona, čuo sam puno zanimljivoga, vidim da Grad želi pomoći... U ime naše vojske navijača tražimo pomoć i Grada i Vlade da se konačno krene u rješavanje ovog problema jer stadion je sramota za Zagreb i Hrvatsku."

"U početku smo imali problem u momčadi jer su možda neki očekivali da ću doći i smijeniti trenera"

Dinamo želi promovirati mlade igrače i istovremeno ostvarivati velike rezultate u hrvatskim natjecanjima i Europi. "Sigurno me ne čekaju med i mlijeko... U početku smo imali problem u momčadi jer su možda neki očekivali da ću doći i smijeniti trenera.

A to nije moj model funkcioniranja. Uvijek sam pomagao trenerima, tako je bilo i u Panathinaikosu i u Dinamu. Trenerima treba pružiti priliku i povjerenje", komentirao je Zajec. Cijeli intervju možete pogledati OVDJE.

Pročitajte više