Zajec nakon pobjede nad Koprom: Drago mi je da se publika vratila

DINAMO je golom Mathiasa Chage u 25. minuti svladao slovenskog prvaka Kopar sa 1:0. Prijateljski susret na Hitrec-Kacijanu pratilo je više od dvije tisuće gledatelja. Bio je to ne posebno dobar susret, sličio je na one koje gledamo na Svjetskom prvenstvu, samo bez vuvuzela. Modri su cijelu utakmicu dominirali nad momčadi koja im može biti protivnik u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Zajec, kojem je ovo bio debi otkako se vratio na modru klupu, danas nije mogao računati na ozlijeđene Butinu, Bišćana i Mandžukića, a zaigrao je i povratnik Dario Šimić. Šimić je u drugom poluvremenu bio kapetan i zaradio pljesak publike, dok je u prvom dijelu vrpcu nosio Slepička. Gostujućom obranom dirigirao je Kristijan Polovanec, nekadašnji igrač Dinama.

Zajec je odigrao sa dvije momčadi, prvih 45 minuta na teren su izišli Lončarić, Vrsaljko, Barbarić, Mesarić, Ibanez, Chago, Morales, Tomić, Tomečak, Slepička i Kramarić. U 13. minuti Morales je bio u sjajnoj prilici nakon što je Tomić prošao po lijevoj strani i sve mu namjestio, no Čileanac je promašio cijela vrata.

Dinamo je poveo u 25. minuti lijepim pogotkom Chage. Povratnik iz Istre je dobio loptu na 25 metara od gola i zakucao u lijeve rašlje Hasičeva gola. Modra dominacija se nastavila, pokušavali su Tomečak, Vrsaljko i Slepička, ali se vratar Kopra nije dao smesti. Najbolju priliku gostiju u utakmici imao je bivši slovenski reprezentativac Pavlin, no njegov je udarac iz voleja skinuo Lončarić.

Zajec je u drugom poluvremenu na teren poslao sljedeću momčad: Vidaković, Etto, Šimić, Komorski, Cufre, Calello, Sammir, Badelj, Sivonjić, Antolić i Dodo. Dinamo je i dalje imao više vremena loptu u nogama, ali nije uspio zabiti. Sivonjić je pokušao u 52. i 78., ali je oba puta loše pucao. Trudio se i Dodo kojem je Badelj namjestio udarac u 62. minuti, no nije bilo preciznosti. Isti ishod imali su pokušaji Badelja, Sammira i Sivonjića pa je tako Dinamo pobjedom 1:0 nad Korpom počeo pripreme za sljedeću sezonu.

Početni sastavi: 

Dinamo: Lončarić, Vrsaljko, Barbarić, Mesarić, Ibanez, Chago, Morales, Tomić, Tomečak, Slepička i Kramarić

Luka Koper: Hasić, An. Struna, Hadžić, Polovanec, Handanagić, Sesar, Kovačević, Trulsa, Karić, Pavlin, Alj. Struna
  

Pročitajte više