Zajec: Tko nije očekivao ovakav rasplet, ne poznaje nogomet - Sheriff je jako kvalitetna ekipa!

"ZNALI smo da je Sheriff jedna dobra i organizirana ekipa koja ima dobar ofenzivni i defenzivni prekid. Stvorili smo nekoliko odličnih šansi, no nismo poentirali. Uvjeren sam da smo prošli ovu utakmicu, da bi imali bi vremena za još uigravanja i u sljedećem bi kolo izgledali puno jače i bolje. Čestitam igračima na borbenosti i stvaranju šansi, ali ne mogu im čestitati na realizaciji. Trebali smo zabiti te golove", rekao je razočarani Velimir Zajec nakon vjerojatno najtežeg poraza u karijeri iako on sam kaže - "poraz je poraz, nema neke razlike".

> Sheriff upucao Dinamo, ali ne i dopredsjednika: Koga će Mamić sada kriviti?

> Ista obećanja, ista drama: Možda smo navikli na Dinamove debakle

> Superdrama na Maksimiru: Dinamo nakon penala ispao od Sheriffa!


"Žao mi je zbog publike i zahvaljujem im se na podršci. Stvarno je atmosfera bila odlična i nadam se da ćemo se gledateljima odužiti u sljedećem kolu", dodao je Zajec.

Kada je upitan zašto Miroslav Slepička kao prvi centarfon nije pucao penale, Zeko odgovara:

"Sam sam odredio tko će pucati. Slepička nije želio pucati, nije se osjećao da će pogoditi. Uvijek vježbamo penale i to je sastavni dio treninga uoči svake utakmice. Nismo se posebno pripremali, niti smo to htjeli, ali smo ih vježbali."

Dojam je bio da su Badelj, Ademi i Etto večeras bile najslabije karike, Dinamov trener se s tim ne slaže. Rekao je poneku i o novopridošlom Rukavini koji je praktički bio neprimjetan.

"Ademi nije bio na najvišem nivou, ali je bio solidan. Odradio je ono što je trebao u defenzivnom dijelu, a razigravao je koliko je mogao. Stavljen je u igru jer ima sjajan skok. Uglavnom je zadovoljio. Etto je odigrao dobru utakmicu. Bio je opasan po gol, pomagao je Vrsaljku. S te desne strane smo pokušavali stvoriti par šansi i to smo i uspjeli", objašnjava Zajec i dodaje:

"Badelj je igrao je poziciju jednog od dva centralna vezna igrača. Uloga mu je bila da razigrava ekipu, a sada kada on misli odigrati prema naprijed ili prema natrag, to je njegova procjena. Rukavina se dobro predstavio publici iako on može bolje i od njega to očekujem. Odigrao je koliko može u ovom trenutku. Od njega očekujem da igra na poziciji centralnog napadača ili na boku po potrebi."

I na konačnu procjenu da ipak nitko nije očekivao ovakav rasplet nakon ugodnih 1:1 u prvom susretu, Zajec kontira.

"Onda slabo poznajemo nogomet, ovo je bila jedna čvrsta ekipa. Ne kažem da su nam napravili neke šanse, mi smo bili ti koji smo bili opasniji. Poraz je kao poraz. Svaki je težak. Moja ekipa je imala i glavu i rep i to pokazuje sam broj šansi", zaključio je.

Trener Sheriffa: Imali smo i sreće

Trener gostiju Andrei Sasnitski vrlo je skromno govorio o velikoj pobjedi svoje momčadi. Gotovo da mu je bilo neugodno zbog načina na koji je ekipa prošla.

"Vrlo smo zadovoljni s ovom pobjedom. Danas smo pobijedili vrlo agresivnu i vrlo dobru momčad. Moji igrači su napravili sjajan posao, ali moram priznati da je na našoj strani bila i sreća ovaj put."

"Što se tiče same utakmice, bilo nam je bitno da u prvih 15 ili 20 minuta ne primimo gol, a to je zahtijevalo disciplinu i gustu formaciju. Naravno, dobro je da smo zabiti prvi. To nam je dalo motiva i poleta za nastavak utakmice i borbu do kraja. Nažalost oba tima se ne mogu kvalificirati, i Dinamo je odigrao dobro, ali ovaj put nisu prošli."

Pročitajte više