Zakazala videotehnologija: Köln traži ponavljanje utakmice, u Dortmundu ih ismijali

Foto: Getty Images/Guliver Image

BORUSSIA DORTMUND razbila je FC Köln 5:0 proteklog vikenda u Bundesligi, no postoji mogućnost da se utakmica ponovi. Bio bi to povijesni presedan jer Köln traži ponavljanje utakmice zbog pogrešnog korištenja VAR-a (Video assistant referee) koji je ovog ljeta uveden u Bundesligu.

Köln smatra da su pogrešnim korištenjem VAR-a donesene dvije odluke koje su odlučile utakmicu i uložili su službenu žalbu.


Sporan trenutak odigrao se u prvom dijelu kada je branič Dortmunda Sokratis Papastathopoulos zabio gol nakon ubačaja iz kornera. Prije nego što je lopta prešla gol liniju, sudac je označio prekršaj na golmanu Kölna Timu Hornu. Njegova odluka je preokrenuta nakon što je VAR potvrdio regularan pogodak za 2:0. U drugom dijelu VAR je korišten drugi put, kada je opravdano dosuđen jedanaesterac za Dortmund.

Za Köln više nije bilo povratka, doživjeli su četvrti poraz u četiri prvenstvene utakmice, što im je najgori start od 1962. godine. 

Sportski direktor Kölna Jorg Schmadtke je odmah nakon utakmice najavio žalbu: "To je bila neregularna odluka, tražimo ponavljanje utakmice. Podržavam videosustav, ali pozivam da se držimo protokola, ljudi ne mogu raditi što god im se prohtije."

Iz Dortmunda je stigao oštar odgovor. "Protestirati nakon 5:0 je čvrst stav lošeg gubitnika", poručio je prvi čovjek Borussije Hans-Joachim.

 

 

 

 

Pročitajte više