ŽALGIRIS ŽIVI SAN Jasikevičius: Ostale ekipe nas se plaše

Foto: Getty Images / Guliver Image

ŽALGIRIS je najugodnije iznenađenje ovogodišnje Eurolige, na čijem će final fouru igrati u Beogradu od 18. do 20. svibnja zajedno s aktualnim prvakom Fenerbahčeom, CSKA-om i Real Madridom. 
 
> SUZE KOŠARKAŠKE LEGENDE Nakon 19 godina odveo nekadašnjeg prvaka Europe na Final Four
 
Naravno, tvorac senzacije je legendarni Šarunas Jasikevičius, koji je bio čudo i kao igrač, a sada je to i kao trener velikana iz Litve, s kojim sanja europski vrh. U polufinalu će igrati protiv prvaka Fenerbahčea.
 
"Ostale ekipe nas se pomalo plaše i vjerujem da je Žalgiris to zaslužio. Na Final Fouru nema loših ekipa, ali mislim da imamo snage za velike stvari, samo da se ne uplašimo atmosfere", rekao je Jasikevičius. 
Njegov sjajni rad u Žalgirisu znači da bi na kraju sezone mogao otići, i to u Barcelonu, koja neće produljiti suradnju sa Svetislavom Pešićem.
 
"Ako odete iz Žalgirisa onda to moraju biti mnogo bolji uvjeti. Mora se gledati slika - projekt, grad, financijski potencijal i plaća. Ako to uzmete u obzir shvatit ćete kako je Žalgiris zapravo jedno od najboljih mjesta za život i rad u Europi", jasan je trener Žalgirisa. 
 
Europski treneri često između sezona odlaze u SAD gdje se usavršavaju kroz ljetnu ligu NBA-a, ali Šarunas ne razmišlja o tome.
 
"Pomiješani su mi osjećaji povodom toga. Preporučili su mi ljetnu ligu, ali trebam otići u Las Vegas umjesto da se odmaram s obitelji. Kada pretrpite toliko stresa tijekom sezone samo želite jedno - pobjeći od košarke i odmoriti se", naglasio je. 
Za kraj je otkrio zašto je Žalgiris toliko uspješan...
 
"Svaki detalj je važan, od predsjednika do čistačice. Na primjer, imamo ovdje sjajne čistačice i jako je lijepo raditi u dobrim uvjetima. Klub vjeruje u moju viziju, funkcioniramo svi zajedno kao momčad i to je najvažnije."

Pročitajte više