ZAMISLITE RONALDA DA NAPRAVI OVO Messi u manje od dvije minute pokazao zašto je najveći

Screenshot

ŠTO smo naučili za 104 sekunde blagdanskog vikenda? Da Leo Messi za to vrijeme prijeđe put od požrtvovnog desnog beka koji oduzima loptu suparniku što napada za 3:0, do strijelca golčine za senzacionalni povratak razbijene Barcelone.

U derbiju 30. kola La Lige na Pizjuanu smo do 86. minute i 28. sekunde utakmice gledali daleko najgoru Barcelonu ove sezone. Da nije bilo velikih promašaja i još veće sebičnosti Sevillinih napadača, domaćin bi vodio daleko uvjerljivije nego 2:0, koliko je tada bio rezultat. Uz to, Sevilla je i dalje u valovima napadala razbijenog i nemoćnog suparnika, spremna dokrajčiti ga. 
 
Kako je onda došlo do toga da se samo pet minuta kasnije slavi Barcelonin čak 17. bod ove sezone osvojen nakon što je bila u minusu, te njena 37. uzastopna prvenstvena utakmica bez poraza?
 
Zahvaljujući Leu Messiju.
 
Kada vrijeme dakle pokazuje 86:28, Sevilla je nakon loše izvedenog kornera Barcelone u obećavajućoj kontri. Vodi je lijevi bočni Escudero, koji neometan po krilu dolazi duboko u polovicu Barcelone. Ali, tamo ga zaustavlja neočekivani suparnik. Messi je do tada pazio igrača Seville još dublje na svom teritoriju. Ali, poput pravog defenzivca, osjetio je kako je pravi trenutak da čuvanje prostora zamijeni uzimanjem lopte od predvodnika protivničkog napada.
 
Nakon što je uzeo loptu, Messi počinje napad Barcelone koji će trajati 50 sekundi, a njegov sjajni obrambeni potez tjera i igrače da nađu rezerve koje nisu ni znali da imaju. Messi je najviše nadahnuo oba Suareza. Denis sjajnim trkom i kretanjem donosi korner, na ubacivanje iz kojeg Luis u 87. minuti i 18. sekundi akrobatskim bacanjem unatrag poentira za smanjenje minusa na 1:2.
 
Sevilla izvodi loptu s centra, ali je odmah gubi, nakon čega kreće novi napad osokoljene Barcelone. Coutinho prolazi desnom stranom i šalje povratno za Luisa Suareza na rubu kaznenog prostora. Čini se da će strijelac prvog gola uzeti i meč-loptu. Ali, on je varkom tijela propušta i time u prazno šalje Sevillinog veznjaka Banegu, koji je bio na lopti. Ona tako dolazi do Messija, koji je u trku ljevicom s 20 metara zakucava u gol u 88. minuti i 12. sekundi. Barcelona, koja 104 sekunde ranije "nije postojala na terenu", sada je izjednačila na 2:2.
 
Zamislite Cristiana Ronalda da napravi ovo. Ne da postigne gol, znamo da je to sposoban napraviti na sve načine. Nego da igrače oko sebe inspirira na nevjerojatan povratak tako što tri i pol minute prije kraja utakmice, pri rezultatu 0:2, uzima loptu bacanjem u noge protivniku na poziciji desnog beka. Naravno da to ne možete zamisliti jer bi Ronaldo u tom trenutku i situaciji bio u protivničkom petercu i širio ruke. 
 
Možda je ova situacija i razlika između ponašanja Messija i njega tom prilikom odgovor na pitanje tko je najbolji nogometaš na svijetu. 

Pročitajte više