Zamjena za Vorija: Norvežanin Loke došao u Zagreb tek kad su ga uvjerili da neće spavati u getu!

IGOR VORI je već prošlo svršeno vrijeme, ali Zagrebaši su se na vrijeme osigurali i pronašli zamjenu. Kružni napadač norveške reprezentacije Frank Loke ugovor sa Zagrebom potpisao je još 20. lipnja, a nakon što je prošao liječnički pregled i službeno je postao igrač Zagreba, te je kao takav predstavljen na konferenciji za novinare.

"Nama Skandinavcima je ovo sve Balkan"

"Neće mi biti lako zamijeniti Vorija", nije Loke skrivao poštovanje prema ponajboljem pivotu svijeta. "No, trudit ću se i davati sve od sebe", kaže Loke koji također ističe kako mu je uvijek bio san zaigrati s "rukometnim Amadeusom" Ivanom Balićem. Loke se nada da će se brzo prilagoditi novom klubu i vjeruje da jezična barijera neće biti problem. "Govorim njemački i engleski, a učit ću i hrvatski jezik. Drago mi je što sam došao u veliki klub kao što je Zagreb koji ima velike ambicije u Ligi prvaka", kaže norveški reprezentativac.

Loke je pred novinarima kazao kako je svoje vrijeme u Hrvatskoj iskoristio za šetnju Zagrebom i upoznavanje s gradom, te istaknuo kako mu se hrvatska metropola jako sviđa. No, Loke nije u Hrvatsku došao bez predrasuda; transfer je gotovo propao jer se Norvežanin bojao da će završiti u nekakvom getu! "Mi Skandinavci nismo baš upoznati s ovim dijelovima Europe. Ne znamo puno o Hrvatskoj, sve nam je to Balkan", nije Loke krio svoje podcjenjivačke stavove prema Hrvatskoj.

Loke je mislio da će spavati u getu

Nadovezao se i Saša Bratić, rukometni menadžer koji je posredovao u transferu i koji kaže da mu nikad nije bilo teže dogovoriti potpisivanje ugovora. "Sklopio sam barem 150 transfera u svojoj karijeri, i to su odreda bili vrhunski svjetski rukometaši, ali nikad se nisam ovoliko namučio", kaže Bratić koji je otkrio da novac nikad nije bio problem, ali Loke je prema Hrvatskoj imao velike predrasude i nije ga bilo lako uvjeriti da dolazi u normalnu zemlju.

"Pitamo me hoće li spavati u nekom getu. Ne znam više što da vam o tome kažem", rekao je Loke. Upravo njegovo nepovjerenje prema životnim uvjetima u Hrvatskoj je vjerojatno razlog zbog kojeg je Norvežanin prošlog tjedna potpisao predugovor s danskim Skjernom, iako je već ranije imao potpisan ugovor sa Zagrebom. No, direktor CO Zagreba Bartol Kaleb kaže kako taj ugovor nije pravno obvezujuć s obzirom da se Loke prije obvezao na vjernost Zagrebašima.

Pročitajte više