BOKS

Međunarodna boksačka organizacija oglasila se o hrvatskim boksačima zaraženim koronom

Foto: AIBA

PRIJE dva dana objavljeno je da je hrvatski boksač Toni Filipi pozitivan na koronavirus, a zarazio se u Londonu. To je samo nastavak skandala koji već dugo potresaju Hrvatski boksački savez.

Teškaš BK Gladijator nedavno se vratio iz Londona s prekinutih kvalifikacija za Olimpijske igre te postao prvi hrvatski sportaš koji je pozitivan na koronavirus. Filipi je u samoizolaciji od 20. ožujka. 

Trener ženske boksačke reprezentacije Ante Matas u utorak je doznao da je pozitivan na koronavirus, a istu potvrdu dobio je i Filipijev trener u Gladijatoru Tomo Kadić. 

Danas se o tome oglasila i Međunarodna amaterska boksačka organizacija (AIBA). Izjavu za medije dao je privremeni predsjednik dr. Mohamed Moustahsane.

"Odluka o odgodi Olimpijskih igara bila je očekivana. Kao i sve druge međunarodne organizacije, mi smo također ranjeni ovom odlukom. Zdravlje naših sportaša i trenera na prvom nam je mjestu. Isto tako i zdravlje svih naših zaposlenika. Počeli smo raditi na reformama kojima ćemo prebroditi ovu krizu", rekao je Moustahsane pa dodao: 

"Jako nam je žao turskih i hrvatskih boksača koji su se zarazili koronavirusom na kvalifikacijama u Londonu. Pokrenuli smo istragu i nadamo se da će sve biti u redu sa zaraženima."
 

Pročitajte više