FUTSAL

Zaražen igrač futsala iz Murtera. U izolaciji klubovi, reporteri i vijećnik iz Splita

Foto: AFC Universitas - Split

JEDAN igrač futsal kluba Murter pozitivan je na koronavirus. Zbog toga je niz futsal igrača i djelatnika u samoizolaciji.

Odigrali su tri utakmice u šest dana

Murter je 3. srpnja u Sutinskim vrelima otvorio drugoligašku Ligu za prvaka dvobojem protiv Novog Marofa, a prije dva dana danas zaraženi igrač imao je blago povišenu temperaturu te se osjećao slabo. No liječnik je tom igraču dozvolio odlazak u Zagreb, a osjećaj slabosti i umora nagnao je igrača da obavi serološko testiranje čiji je nalaz bio negativan.

Dan nakon dvoboja protiv Novog Marofa Murter je igrao protiv Osijeka, čime su otočani zaključili svoj dolazak u Sutinska vrela. U četvrtak 9. srpnja Murter je u solinskoj Bilankuši igrao dvoboj dodatnih kvalifikacija za popunu 1. HMNL protiv splitskog Universitasa, a danas zaraženi igrač tada se osjećao dobro te je nastupio na toj utakmici. Sutradan je počeo gubiti osjet okusa i mirisa te je u ponedjeljak podvrgnut testiranju na koronavirus koji se pokazao pozitivnim.

U samoizolaciji je više momčadi

Tako je kompletni futsal klub Murter u samoizolaciji, a kako doznaje portal CROfutsal, u samoizolaciji je i kompletna momčad splitskog AFCU-a koja je u solinskoj Bilankuši nastupila protiv Murtera. Uz igrače, u samoizolaciji su i službene osobe, treneri, liječnik te svi ljudi koji su za vrijeme susreta bili na parketu Bilankuše.

U samoizolaciji je i momčad Novog Marofa koja je na otvaranju drugoligaške Lige za prvaka igrala protiv Murtera, a samoizoliran je i fotoreporter CROfutsala Duje Bonačić koji je bio na utakmici Murtera i AFCU-a.

"Na stranu to što se futsal prvenstvo kao jedini dvoranski sport nastavilo bez testiranja svih sudionika, zar nije najveća lakrdija ovih mjera da moje kolege i ja moramo uz sudionike u samoizolaciju iako nikakvog kontakta s igračem nije bilo?!

Da je i postojao kontakt manji od 15 minuta to također (do izbora) ne bi bilo dovoljno za samoizolaciju?! I da sam platim i napravim test koji bi bio 99% negativan i dalje bi morao ostati u samoizolaciji jer se time mjera ne može ukinuti.

Predivno je kako se mjere tumače kako kome od političara paše dok mi obična stoka možemo lajati na mjesec", rekao je Bonačić.

Momčad Osijeka nije u samoizolaciji

Nadalje, u samoizolaciji je i splitski gradski vijećnik stranke Pametno i fotoreporter Jakov Prkić, javlja Dalmatinski portal.

"Prije tjedan dana fotografirao sam malonogometnu utakmicu Universitas - Murter. Jedan od igrača se u međuvremenu razbolio i utvrđeno je da je covid pozitivan. Prije pola sata primio sam poziv NZJZ SDŽ i izrečena mi je mjera samoizolacije do 23. srpnja (14 dana od utakmice)", objavio je Prkić te dodao da iako fotoreporteri nisu bili ni blizu igračima i nisu imali nikakav fizički, a ni bliski kontakt s njima, tretirani su jednako kao i oni.

Osječani koji su također igrali protiv Murtera ipak nisu stavljeni u samoizolaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.