Zašto je Hrjapa gotovo nokautirao suca i vratio Cibonu u život?

RIJETKO viđena scena u sportu. Tvoja momčad proždire protivnika, a ti se odlučiš obračunati sa sucem; i to fizički. Upravo je to napravio sinoć Viktor Hrjapa u Draženovom Domu. Doduše, sudac je vrlo vjerojatno napravio grešku dosudivši mu treće korake u nizu, ali njegov potez je teško opravdati. Veliki trener na klupi moskovljanja Ettore Messina nije to niti pokušavao.

> Planinić: Giriček je izviždan u Zagrebu jer ne želi igrati za reprezentaciju

> Sezona počinje s Partizanom


"Ne mogu opravdati svog igrača, niti to ne želim napraviti", rekao je Talijan nakon utakmice ipak dodavši da suci trebaju imati malo više osjećaja za igru.

"Sudac se trebao maknuti od njega, a ne se raspravljati."


No, i sam je Messina svjestan da je upravo Hrjapa Vukove vratio u život. Cibona je u tom trenutku bila u knock downu, a serija slobodnih bacanja omogućila im je da na poluvrijeme odu sa samo -6. Završnica je ponudila triler.

Planinić: Hrjapa je Cibonu vratio u život

I Zoran Planinić je nakon utakmice istaknuo isključenje Hrjape kao ključni trenutak utakmice.

"Do njegovog isključenja igrali smo odlično i kontrolirali utakmicu. Tada se Cibona digla, publika ih je vratila i na kraju smo ih teško pobijedili", rekao je Zoki.

Hrjapa: Sudac je kriv koliko i ja

A što o svemu misli Hrjapa, Svakako ne da je krivnja potpuno na njemu.

"Sudac je kriv koliko i ja. Snimka će pokazati da je napravio grešku i zato ne mislim da ću biti suspendiran za četvrtfinale. Sve što mislim o sucu sam mu već rekao na terenu", zaključilo je rusko krilo.

M.P.
Foto: Nenad Dugi(Cropix)

Pročitajte više