Zašto je Milanu poništen ovaj gol? Zvijezda zaboravila na jedno nogometno pravilo

Screenshot: YouTube

MILAN i Bologna odigrali su 2:2 u utakmici 22. kola Serie A. Joshua Zirkzee doveo je goste u vodstvo u 29. minuti, no Milan je okrenuo pogocima Rubena Loftus-Cheeka u 45. i 83. minuti. Bologna je u dramatičnoj završnici osvojila bod jer je Riccardo Orsolini u 92. minuti pogodio s bijele točke za 2:2.

Milanska momčad trenera Stefana Piolija osobito može žaliti jer je propustila realizirati dva kaznena udarca. Bolognin golman Lukasz Skorupski u 42. minuti obranio je penal koji je izveo Olivier Giroud, dok se u 74. minuti odvila situacija kakvu rijetko viđamo.

VIDEO: Arena Sport

Zašto je Theu Hernandezu poništen gol u 74. minuti?

Theo Hernandez preuzeo je izvođenje drugog kaznenog udarca na utakmici. Francuski reprezentativac, kojeg je Milan prije više od četiri godine kupio od Real Madrida za 22.8 milijuna eura, puknuo je i pogodio stativu. Lopta mu se vratila točno u noge te ju je ugurao u mrežu.

Hernandez je slavio sa suigračima kada se oglasio glavni sudac Davide Massa i poništio mu pogodak. Francuzu nije bilo jasno što se dogodilo te se uhvatio za glavu. No zapravo je zaboravio na jedno nogometno pravilo.

Naime, prema Pravilima nogometne igre izvođač kaznenog udarca ne smije ponovno igrati loptom sve dok lopta ne dodirne drugog igrača. A kako lopta nije dirala nikoga nakon što je pogodila stativu, već je odmah završila u nogama Hernandeza, gol nije priznat i lopta je pripala Bologni.

Milan je treći u Serie A

Talijanski mediji otkrili su kako je ovo prvi put nakon 1955. godine da Milan u jednoj utakmici Serie A nije realizirao dva kaznena udarca. Piolijev sastav nalazi se na trećem mjestu talijanskog prvenstva s 46 bodova, pet manje od gradskog rivala Intera koji ima i dvije utakmice manje.

Vodeći je Juventus s 53 boda. Bologna, za koju je protiv Milana posljednjih 20-ak minuta igrao hrvatski veznjak Nikola Moro, drži šesto mjesto s 33 boda.

Pročitajte više