Zašto je Štimac slavio: Jedan od glasača nije pokazao listić Šukeru pa sam mislio da imam pobjedu



SVI u dvorani su primijetili kako je još sredinom glasovanja 49 skupštinara, Igor Štimac stisnuo šake, ustao sa stolice i slavodobitno se krenuo šepiriti po dvorani. Njegov bliski saveznik Reno Sinovčić u tom trenutku je zadovoljno namignuo prema novinarima.

Međutim, znamo kakav je bio ishod glasovanja, a Štimac je ponudio zanimljivo objašnjenje zašto je slavio debelo prije kraja:

"Svi Mamićevi i Markovićevi glasači imali su zadatak da prije no što listić ubace u kutiju isti pokažu prema Davoru Šukeru držeći ga okomito s dva prsta. Jedan od njih to nije napravio pa sam zaključio da je glas poklonio meni."

Štimac se sada malo ohladio od tvrdnji izrečenih neposredno nakon glasovanja kako će se žaliti na rezultate izbora:

"Neka moji ljudi koji su me cijelo ovo vrijeme pratili kažu što žele da poduzmemo dalje, ja ću to i napraviti."

Štimčeva teorija možda zvuči smiješno, ali indikativno je što je posljednji i najveći Mamićev i Markovićev adut u kampanji sjedio potpuno sam i odmah ispred glasačkih kutija.

Vučemilović: Igor je genijalac, ali i preveliki individualac

Osječki lobi zaslužan je za pobjedu barem jednako koliko i Zdravko Mamić. Osim što je uvođenjem Davora Šukera Mamićevoj (i Markovićevoj) kandidaturi priskrbljena prijeko potrebna karizma, a zahvaljujući broju klubova u Osječko-baranjskoj županiji i četiri glasa, za ispravna tumačenja pravnih i mandatskih začkoljica vezanih za (ne)postojanje kredibiliteta skupštinara Tomislava Jurjevića i Mate Previšića, također je bio zadužen čovjek s njihovog terena, Ante Vučemilović.

Između njega, kao predstavnika verifikacijske komisije i Štimca, bjesnio je pravi verbalni rat, pri kojem je Vučemilović citirao Njegoša, a Štimac ga optuživao da je kao brojača glasova na skupštini zaposlio sina od ljubavnice: "Na taj nivo se nikako nisam htio spustiti tada, a neću ni sada."

"Poslije skupštine sam prišao Igoru i rekao mu kako će on i dalje biti moj prijatelj, samo ako će to htjeti. Za sve dobre i kvalitetne ljude u našem savezu ima mjesta. Pa Igor je genijalac sposoban za toliko toga dobrog, samo je preveliki individualac, a savez je složeno tijelo"

Ali nedostajao mu je samo jedan "indvidualac" kako bi pobijedio, kojeg ste mu izbili upravo vi tumačenjem da su valjani samo mandati s prve od tri skupštine ŽNS Dubrovačko-neretvanskog, na kojem su glasove dobili po jedan Markovićev i Štimčev glasač, a ne od treće, s koje su delegirana oba Igorova glasača?

"Pa možda sam upravo ja taj jedan glasač koji mu je nedostajao hahahahaha", veselo je odgovorio Vučemilović.

Srebrić: 42 milijuna? Hahahaha

S obzirom da pobjednik Marković, prvi operativac Mamić i deux ex machina Šuker nisu željeli komentirati tijesnu pobjedu nad Štimcem, teret je pao na vječnog i uvijek dostupnog glavnog tajnika saveza Zorislava Srebrića; "Želim da što prije zaboravimo puno onog ružnog što je bilo u ovoj kampanji i okrenemo se budućnosti."

"Ovo je početak jedne nove ere u kojima ćemo uspostaviti nove odnose, gdje će i predsjednik saveza puno češće komunicirati s javnošću, ali u suradnji očekujemo reciprocitet i sa strane medija", odgovorio je popularni Zorko na pitanje zašto predsjednik i pobjednik odbija komunikaciju s novinarima, koji bi ga imali pitati toliko toga.

Za početak, što je s izgradnjom kampa, koji je, ako ćemo pravo, jedina konkretna najava i projekt Markovićevog izbornog programa?

"Uložit ćemo sve napore da se krene s ostvarenjem planova o pokretanju kampa, ali moramo uzeti u obzir i biti svjesni kako se nalazimo u teškom razdoblju krize i recesije i nije jednostavno inzistirati na gradnji jednog velebnog kampa. Mnogo je izglednije da ćemo se u budućnosti odlučiti za gradnju nekoliko manjih kampova."

Što je s predstavnikom investitora, je li gospodin Paulin ozdravio, da nam konačno pokaže konkretne obrise projekta kampa?

"Paulin je živ i zdrav i moći ćete razgovarati s njim i samo se uvjeriti kako taj projekt nisu tek kule u pijesku."

Imate li na kraju na raspolaganju najavljenih 42 milijuna eura za projekt kamp(ova)?

"Hahahhahah, čestitam."

Pročitajte više