Zašto Luka Modrić junaka Reala zove "šogor"?

Foto: Profimedia

REAL MADRID je u nevjerojatnoj uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka pobijedio Bayern 2:1 i s ukupnih 4:3 prošao u finale u kojem ga 1. lipnja na Wembleyu čeka Borussia Dortmund. Bayern je poveo čudesnim golom Alphonsa Daviesa u 68. minuti, a Real je okrenuo golovima Joselua u 88. i 91. minuti. On je u igru ušao u 81. minuti.

Španjolski mediji očekivano ne prestaju pisati hvalospjeve junaku Reala koji je s dva gola odveo Kraljevski klub u novo finale Lige prvaka. Velikom navijaču Reala je bio dječački san igrati u bijelom dresu te je prošao i njihovu akademiju. Debitirao je 2011. godine odigravši ukupno dvije utakmice u prvenstvu i kupu. U obje je zabio gol, a na terenu bio manje od ukupno 20 minuta. Međutim, nakon toga odlazi iz Reala i igra za Hoffenheim, Eintracht, Hannover, Stoke, Deportivo, Newcastle, Alaves i konačno Espanyol.

Modrić: Kako si velik, šogi

Na početku ove sezone Joselu, kojem su sada 34 godine, se vratio u Real na posudbu, što je bio potez koji navijači Reala i nisu dočekali s nekim oduševljenjem, vjerujući da im treba napadač svjetske klase. Joselu je svoju priliku iskoristio odlično, skupio 46 nastupa u svim natjecanjima i zabio 19 golova, a sada je protiv Bayerna napravio nešto što će ostati upisano u povijesne knjige kluba.

Joselu je nakon utakmice protiv Bayerna na društvenim mrežama objavio fotografiju svog slavlja, a brojni suigrači su mu komentirali objavu. Među njima je bio i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić koji mu je napisao: "Kako si velik, šogi“. No zašto Modrić Joselua naziva šogorom?

Radi se o internoj zafrkanciji iz Realove svlačionice. Naime, suigrači iz Reala, Dani Carvajal i Joselu oženili su sestre blizanke Melanie i Daphne Canizares. Španjolski mediji pišu da se njih dvojica zato u svlačionici zovu "šogi" pa su i ostali igrači to prihvatili i sada ih tako zovu svi suigrači. Modrić je ove sezone već nekoliko puta objavio komentar ispod Joseluovih objava i u svima ga oslovio s "cunado“, što znači šogor na španjolskom.

 

Pročitajte više