Zašto njemački navijači na teren bacaju crne teniske loptice i WC papir?

Foto: EPA-EFE

NULA Nürnberga i Borussije Dortmund u 22. kolu Bundeslige dozvolila je Kovačevom Bayernu primicanje na samo tri boda zaostatka za prvim mjestom.

Dortmund kiksao kod najgore momčadi lige, Kovačev Bayern na tri boda zaostatka

U toj utakmici gosti su gospodarili posjedom, ali sve to bilo je prilično jalovo i siromašno pravim šansama, a da stvar postane iritantnija po njih pobrinuli su se navijači s tribina.

Pri jednom korneru koji je išao izvesti Jadon Sancho, na teren je bačeno na desetine crnih teniskih loptica. Sudac je morao prekinuti utakmicu na nekoliko minuta dok performans navijača nije prestao, odnosno dok se teren nije počistio.

To je samo nastavak prosvjeda njemačkih navijača koji ne žele utakmice Bundeslige ponedjeljkom. Čelnici njemačkog nogometa odlučili su to prekinuti i navijači će dobiti svoje, ali ne odmah.

Tek od sezone 2021./2022. prestat će praksa igranja ponedjeljkom. Sve je to zbog potpisanog TV ugovora vrijednog 4,65 milijardi eura. U taj paket su uključene utakmice ponedjeljkom i to se mora ispoštovati.

Ranije su navijači znali ubacivati WC papir u teren te neke sektore stadiona ostavljati praznima. Bundesliga je poznata po iznimnoj posjećenosti, no navijači nisu mogli prijeći preko spomenutog ugovora jer se tu njih baš ništa nije pitalo.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Pročitajte više