NEYMAR

Zašto se Neymar toliko valja po terenu? Postoji medicinsko objašnjenje

Foto: Getty Images

NITKO ne može osporiti Neymarovu nogometnu kvalitetu i umijeće, ali većinu fanova iritira njegovo prenemaganje i previjanje po travnjaku nakon prekršaja.

Od takvih su snimki nastajali memeovi, viralni hitovi, a sam Neymar često je bio predmet ismijavanja.

Uoči jučerašnje utakmice Lige prvaka protiv RB Leipziga, u kojoj je Neymar iz penala zabio jedini gol za pobjedu 1:0 i postao najefikasniji Brazilac u povijesti pariškoga kluba, pomoćni trener PSG-a Zsolt Low objasnio je da se u tim slučajevima ne radi o glumi ni o pokušajima iznuđivanja kazne za protivnika nego o medicinskom fenomenu.

"Neymar ima nevjerojatno osjetljiva stopala. Kad god ga udare, osjeća ekstremnu bol", rekao je Low za Bild.

Objasnio je da takve reakcije u kombinaciji s njegovim često egoističnim stilom igre i nedostatkom poniznosti izazivaju ljutnju kod navijača.

"On je vrlo topla i otvorena osoba. Naravno da ponekad djeluje arogantno zbog onoga što radi na terenu. Ali ako ga fauliraju, prvom sljedećom prilikom pokušat će predriblati tog igrača. To je njegov odgovor na takve poteze", rekao je Low.

Neymar je od dolaska u PSG prije tri godine imao dosta problema s ozljedama, ali je ipak u klupskoj karijeri zabio već 248 golova uz 156 asistencija u 413 nastupa, a za reprezentaciju 64 gola u 103 utakmice. Sa Santosom, Barcelonom i PSG-om osvojio je osam naslova nacionalnog prvaka, osam kupova i Ligu prvaka 2015., a s Brazilom olimpijsko zlato 2016. i Kup konfederacija 2013. godine.
 

Pročitajte više