Zašto su Saudijci doveli baš Bišćana? Zato što su ih svi drugi odbili

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

PRIJE manje od 20 dana Igor Bišćan predstavljen je kao novi trener Al Shababa, kluba koji se natječe u prvenstvu Saudijske Arabije. Dosad ga je vodio u dvije prvenstvene utakmice, upisao pritom pobjedu i poraz, i u jednoj u tamošnjem kupu. Pritom je njegova momčad svladala Al Fateh na čijoj je klupi Slaven Bilić. Mediji iz Saudijske Arabije sad pišu otkud uopće bivši trener Dinama u Al Shababu.

Napominje se da je Al Shabab, unatoč kvalitetnim igračima, loše ušao u sezonu zbog čega je i Marcel Keizer zamijenjen prvo privremenim rješenjem Juanom Brownom, a potom Bišćanom. Prije no što je Bišćan stigao u klub, momčad je zauzimala 12. mjesto ljestvice s 9 bodova iz 9 utakmica, a upravo je Brown zaslužan za većinu njih.

Bišćan nije bio prvi izbor

On je ostvario učinak od sedam bodova u 360 ligaških minuta i to sve u trenucima dok je uprava kluba tražila dugoročno rješenje, bez razmatranja da se njemu da prilika. U tim trenucima Al Shabab je kontaktirao nekolicinu trenera koje je želio dovesti na klupu.

"Gennaro Gattuso bio je jedan od najpoznatijih i najbliže tome da preuzme ulogu, ali odlučio se za odlazak u Francusku i preuzimanje Marseillea nakon otkaza Marcelinu. Isto vrijedi za belgijskog stručnjaka Philippea Clementa, koji nikoga nije vodio od odlaska iz Monaca", navodi se u tekstu koji objašnjava otkud Bišćan u novoj ulozi.

Za Clementa se navodi da je i bio stigao u Saudijsku Arabiju kako bi izbliza pogledao klub i porazgovarao o svojoj viziji koju je želio implementirati. Potom se odlučio za put u Škotsku gdje je preuzeo Rangers. Tek tada je pala odluka o dovođenju Bišćana.

Pročitajte više