Završen šahovski skandal Carlsena i Niemanna s ludom teorijom o analnim kuglicama

Foto: EPA

NORVEŠKI šahist Magnus Carlsen (32) i Amerikanac Hans Niemann (20) izvan suda riješili su svoj spor, objavio je chess.com. Podsjetimo, bivši svjetski prvak Carlsen optužio je Niemanna za varanje nakon što je od njega izgubio na prošlogodišnjem Sinquefield kupu u Saint Louisu.

Carlsen je kasnije odbio igrati online meč s Niemannom, a mladi Amerikanac je u listopadu podnio tužbu za klevetu protiv Carlsena, stranice chess.com i američkog velemajstora Hikarua Nakamure zbog optužbi da je varao. Tražio je odštetu od 100 milijuna dolara. Međutim, Niemannova tužba odbačena je kao neutemeljena na sudu u Missouriju.

Chess.com objavio je kako je postignut sporazum s Niemannom, koji je tako ponovno dobio pristup internetskoj šahovskoj platformi preko koje će sudjelovati u turnirima. Carlsen je također prihvatio Niemannov povratak, poručivši da razumije kako nema dokaza da je Niemann varao protiv njega. Carlsen će idući put igrati s Niemannom, istaknuo je norveški velemajstor.

Luda teorija o analnim kuglicama 

Iako je sam priznao da je kao mladić varao u online partijama, Niemann uvjerava da nikad to nije činio u mečevima koji su donosili novac ni u partijama uživo. Poput ostalih uključenih, izjavio je kako je zadovoljan što je sporna situacija riješena.

Inače, na društvenim mrežama pojavila se teorija prema kojoj je Niemann pobijedio Carlsena jer je tijekom trajanja meča u rektumu imao vibrirajuće analne kuglice kojima ga je nepoznati pomoćnik stimulirao bežičnim upravljanjem u točno onim trenucima koji su bili presudni da bi prekinuo dvogodišnju dominaciju 31-godišnjeg Norvežanina.

Niemann je ranije priznao da je varao na online turnirima od svoje 12. do 16. godine jer je dozvoljavao računalu da bira poteze, ali ovoga puta je žestoko odgovorio na prozivke i demantirao sve optužbe.

Pročitajte više