Završilo je glasanje za League of Legends All-Star, evo tko će predstavljati Europu

Foto: Riot Games

League of Legends All-Star igrat će se od 7. do 10. prosinca u Los Angelesu, a na njemu će se natjecati osam regija s najboljim rezultatima na međunarodnim  pozornicama. Tim svake regije sastavljen je od igrača koji su u svojoj regiji dobili najviše glasova. 

Iako su igrači većine regija izglasani, to ne znači da će oni i nastupiti na turniru pošto imaju pravo odbiti nastup. U tom slučaju mjesto će popuniti drugi igrač s najviše glasova na toj poziciji. Isto tako, samo dva igrača iz istog profesionalnog tima mogu igrati u All-Star ekipi.
 
Rezultati glasanja za League of Legends All-Star u najmanju su ruku zanimljivi. G2 Esports je ekipa koja je uvjerljivo dominira Europom posljednje četiri sezone, ali niti jedan igrač njihovog tima nije izglasan u All-Star ekipu pa tako ni naš Luka "PerkZ" Perković, koji je završio na drugom mjestu po broju glasova.  Još jedna zanimljivost je ne ulazak TSM-ovog Yilianga "Doublelifta" Penga u All-Star ekipu, a na toj poziciji će igrati Zachary "Sneaky" Scuderi iz tima Cloud9. Iako je Doublelift možda i dobio više glasova od Sneakya, Team SoloMid već ima dva igrača u All-Star timu.
 
Ovo su rezultati glasanja za sedam od osam regija koje će se natjecati na All-Star turniru:
 
EU LCS: Soaz (FNC), Jankos (H2K), PowerOfEvil (MSF), Rekkles( FNC), Ignar (MSF)
 
NA LCS: Hauntzer (TSM), MikeYeung (P1), Bjergsen (TSM), Sneaky (C9), Aphromoo (CLG)
 
LCK: Cuvee (SSG), Ambition (SSG), Faker (SKT), Pray (LZ), Gorilla (LZ)
 
LPL: 957 (WE), MLXG (RNG), Xiye (WE), Uzi (RNG), Meiko (EDG)
 
LMS: Ziv (AHQ), Karsa (FW), Fofo (JT), Bebe (JT), Swordart (FW)
 
TCL: Thaldrin, Stomaged, Frozen, Zeitnot, Zergsting
 
CBLOL: VVVert, Revolta, Kami, Brtt, Dioud
 
GPL zasad još nije izglasao svoju petorku.
 
Po samim imenima, kao i uvijek glavni favorit je Južna Koreja, odnosno igrači LCK-a. Iz legendarnog SK Telecom T1 u ekipu je ušao samo Faker, što odlično oslikava situaciju u tom timu. Najbolji igrač na svijetu nije sam mogao osvojiti finale League of Legends World Championshipa u kojem su teško poraženi od Samsunga. Svjetski prvaci imat će dva predstavnika u All-Star timu, a CuVee i Ambition uz Fakera na midu i dvojcem iz Longzhua zaista izgledaju zastrašujuće. 
 
Fnaticov dvojac sOAZ i Rekkles predvodit će Europu, a u tome će im pomoći PowerOfEvil i Ignar iz Misfitsa te Jankos iz H2K. Fnatic je ponovo potvrdio da se radi o najpopularnijoj europskoj ekipi, iako sOAZ nije u najboljoj formi u posljednje vrijeme i dalje je ušao u ekipu, a popularnosti i kvaliteti Rekklesa nitko nije mogao konkurirati. 
 
All-Star će biti posljednji veliki turnir prije početka nove sezone. Sastavljaju se nove ekipe, a upravo bi All-Star mogao biti mjesto di će nastati neka nove prijateljstva.
 

Pročitajte više