ROMANTIKA KUPA

"Zbog Hajduka smo morali mijenjati smjene na poslu, a škola je radila skraćeno"

Josip Regovic/PIXSELL

HAJDUK je u prvom kolu Hrvatskog kupa pobijedio trećeligaša Mladost u Petrinji 2:0 golovima Kalika i Jaira.

Za Splićane je to bila smetnja u prvenstvenom rasporedu i borbi za vrh, a za Petrinju praznik koji će se u ovom gradu zauvijek pamtiti.

Barem je tako trebalo biti, ali je hrabra momčad Zorana Buinca ostavila srce na terenu i dobro namučila puno skuplju Burićevu ekipu.

Do sudačke nadoknade Hajduk je na trenutke živio vrlo opasno, a tek je gol Jaira u 91. minuti potpuno prelomio utakmicu.

Trener Mladosti: Hrabro ću reći da se u nekim dijelovima utakmice nije vidjela pretjerana razlika

Do vodećeg gola Kalika u 33. minuti domaćini su na adrenalinu i nevjerojatnoj želji bili ravnopravni, ako ne i bolji suparnik, ali su individualna kvaliteta i pogreške koje se ne opraštaju na kraju presudile.

“Kad smo promašili te šanse, ja sam samo pomislio: ‘Majko moja, šta će to biti ako odemo u produžetke’ jer više nismo imali snage. Hrabro ću reći da se u nekim dijelovima utakmice nije vidjela pretjerana razlika. Možda je to izgledalo egal, ali potrošnja je bila užasna jer je želja golema, a moji igrači nisu navikli na ovakvog protivnika. Ja sam najsretniji što se nitko nije ozlijedio i što je bila ovako divna atmosfera”, rekao nam je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Buinac.

Iako je njegova momčad izgubila, Buinac je dobio pohvale Hajdukovih igrača i kolege Burića.

“Lijepo je to čuti, ali opet sam izgubio od Burića, ha, ha. Vodio sam prije par godina u Kupu Lekenik protiv Hajduka kad je on bio trener. Čak sam i poveo 1:0, ali su oni prošli. Bili smo dobri, ali, iskreno, drago mi je da je to prošlo jer je igračima već deset dana samo Hajduk u glavama. U zadnje dvije prvenstvene utakmice koje smo kiksali svi su se čuvali ozljeda samo da mogu igrati protiv Hajduka. Razumijem ih, ipak je to najveći dan u njihovim karijerama”, rekao nam je Buinac nakon utakmice.

"Neki dečki rade, neki studiraju, neki imaju obitelji, ali dobro je, svi su uspjeli doći."

Za Petrinju, kao i za sve manje gradove ili mjesta u Hrvatskoj, dolazak jednog od dva najveća hrvatska kluba je i više od fešte. Događaj par excellence bio je glavna tema u gradu, a jako brzo se rasprodalo svih 2700 ulaznica.

“Meni je najveći problem bio hoće li se svi igrači uspjeti zamijeniti za smjene. Neki dečki rade, neki studiraju, neki imaju obitelji, ali dobro je, svi su uspjeli doći. Ludnica je bila oko Hajduka pa sam zamolio Upravu ako je moguće da odemo dan prije negdje na večeru i da prespavamo zajedno. Nekim mlađim dečkima je to bilo čudno pa su jutros zvali kući i pričali kako im je bilo. Meni je to bilo jako lijepo jer smo se družili, a i drago mi je zbog grada da se ovo dogodilo. Eto, i škola je danas bila skraćena zbog utakmice”, kaže Buinac.

"Ne znam kako bih ja to mogao svoje igrače pripremiti za ovu utakmicu"

Hajduk je njegovu momčad definitivno podcijenio i na trenutke ga je golman morao spašavati. Izgledalo je kao da su se Petrinjci jako dobro spremili za Hajduk…

“Ma, nije tu bilo nikakve specijalne pripreme. Ne znam kako bih ja to mogao svoje igrače pripremiti za ovu utakmicu. Pa oni su je jedva čekali! Ostavili su srce na terenu, strašno puno su se potrošili, jer je ovo ipak potpuno drugi nivo i ja im samo mogu čestitati. To su, prije svega, sjajni i karakterni ljudi. Bilo je dobrih trenutaka, ali ja se ne zavaravam - Hajduk je potpuno zasluženo pobijedio”, rekao je Buinac.

Tako je Petrinja nekoliko dana živjela u društvu velikana. S autobusom Hajduka iz ovog grada otišao je i glamur, a za tri dana će se Buinac i njegovi igrači vratiti u realnost kad im u goste dođe Bistra. No, dvije velike šanse iz drugog poluvremena koje su mogle šokirati veliki Hajduk pamtit će se još godinama.

 

Pročitajte više