Premiership

Zbog njega je nastala kultna rečenica o Messiju. Konačno je dao odgovor

Foto: EPA

TONY PULIS je vodio Stoke City od 2006. do 2013. godine, a taj klub je tada postao poznat po agresivnom pristupu i odličnoj igri u obrani. Tada se Stokeov stadion zvao Britannia i bio je poznat kao stadion na kojem protivnici teško osvajaju bodove.

Tako se još prije skoro 10 godina raspravljajući o Cristianu Ronaldu i Lionelu Messiju nogometni analitičar Andy Gray zapitao bi li argentinski nogometaš bio u stanju pokazati svoju klasu tijekom "hladne i kišne noći u Stokeu".

"Bio bi sjajan"

Od tada se izraz "bi li on to mogao tijekom hladne i kišne noći u Stokeu" vrlo često koristio u nogometnim razgovorima. Riječi koje je izgovorio Gray postale su legendarne.

Nakon što je Messi odlučio napustiti Barcelonu, sve više se povezuje s odlaskom u Manchester City. To je bila prava prilika da engleski mediji pozovu Pulisa i čuju njegovo mišljenje o Argentincu. Također, da čuju što on kaže o kultnoj rečenici koju je prije nepunih 10 godina izgovorio Gray.

"Ljudi se pitaju kako bi se Messi snašao da mora igrati u Stokeu po mokrom terenu, uz vjetar utorkom navečer. Ili na nekom manje poznatom terenu u Premiershipu ako potpiše za Manchester City. Ja mislim da bi bio sjajan. On je obdaren sjajnim vještinama. Uvijek se sjećam kada sam sa sinom gledao Messija tijekom zagrijavanja prije okršaja Arsenala i Barcelone. Izbio je loptu visoko u zrak, a onda ju je 'umrtvio' nakon što je ona pala. Ja i sin Anthony smo se samo pogledali. To normalan čovjek ne može uraditi", napisao je Pulis za The Times.

Stoke više nije u Premiershipu

Nekadašnji trener Stokea ističe da on nikada nije pravio posebne planove za određene igrače. To nije činio ni kada je igrao protiv Ronalda. 

"Do ostalih trenera je kako bi se suprotstavili Messiju. Ja nikada nisam pravio poseban slučaj za određene igrače, čak i kada smo igrali protiv igrača poput Cristiana Ronalda. Ako Messi dođe u Premiership, to bi bilo sjajno za engleski nogomet nakon svega što se desilo tijekom posljednjih šest mjeseci", smatra Pulis.

Kada bi Messi došao u Premiership, trebali bismo čekati određeno vrijeme da se susretne sa Stokeom, jer ovaj klub trenutno nastupa u Championshipu gdje je prošle sezone zauzeo 15. mjesto.

Pulis je svoj posljednji angažman imao u Middlesbroughu, ali od svibnja prošle godine nije radio kao trener neke momčadi.

Pročitajte više