Zbog uhićenja Rimca Hajduku prijeti blokada

DOK se Hajdukova prva momčad priprema za novu sezonu u austrijskom Bad Kleinkircheimu, klub se našao u velikim problemima nakon što je u Splitu uhićen jedan od najvećih dioničara i član Nadzornog odbora Hajduka Ivan Rimac.

Rimac je uhićen jutros u sklopu USKOK-ove akcije usmjerene protiv generala pukovnika Mladena Kruljca, navodno zbog malverzacija sa zemljištima u Slavonskom Brodu.

Na Poljudu je ova vijest unijela veliki nemir jer ukoliko Rimac ostane u pritvoru Hajduk bi bio blokiran jer bi NO, koji kontrolira rad kluba, imao samo četiri člana što je nedovoljno za sazivanje NO-a kao i donošenje odluka. Pet članova je minimum, a na raspolaganju su ostali samo Petroslav Sapunar, Jako Andabak, Rade Lasić i Željko Bašić. Odbor je s devet pao na pet članova nakon što je gradonačelnik Splita Željko Kerum otjerao Mirana Pelivana, Ivicu Livaju i Tomislava Gruicu, dok je Tomislav Mamić otišao nezadovoljan radom kluba.

Najveći problem je što Uprava kluba ne može obaviti niti jedan posao vrijednosti veće od 500 000 eura bez odobrenja NO-a. U vrijeme kada stižu ponude za Hajdukove igrače, a nova pojačanja čekaju pred vratima, blokada je najgore što se može dogoditi pred početak nove sezone.

Pročitajte više