Zbog Yao Mingovog stopala reagirao i kineski doministar sporta: Uništio ga je trener Rocketsa



KINEZI neće prisiljavati svoga najboljeg košarkaša Yaa Minga da igra za reprezentaciju sve dok se potpuno ne oporavi od ozljede lijevog stopala.

Centar NBA momčadi Houston Rocketsa nedavno je podvrgnut operaciji zbog loma kosti u stopalu i vjerojatno će propustiti cijelu sljedeću sezonu. Trenutno, pak, propušta nastup za nacionalnu momčad na Azijskom prvenstvu koje se održava u njegovoj domovini.

"Očekujemo da se što prije oporavi i vrati na košarkaške parkete. On je ozlijeđen, to je činjenica, i mi ga nećemo prisiljavati da radi išta što ne želi",  kazao je kineski doministar sporta Cui Dalin.

"Kad se radi o ozljedama, brinemo za svoje igrače, štitimo njihove interese i poštujemo njihov izbor",  dodao je Cui Dalin.

Yao je isto stopalo slomio i lani, šest mjeseci uoči Olimpijskih igara u Pekingu. Ipak, igrao je za svoju reprezentaciju na Igrama i doveo je do osmog mjesta.

"Ne može se govoriti o tome da se Yao ponovno ozlijedio zato što je odigrao nekoliko utakmica za Kinu na Igrama. Ozlijedio se zato što je odigrao više od 100 utakmica u nizu u NBA ligi i zato što ga je njegov trener u Rocketsima (Rick Adelman, op. a.) previše koristio",  ljutito je o toj temi kazao kineski doministar.

Pročitajte više