ZBOGOM BRADLEY Najvećeg malog navijača ispratile tisuće u dresovima njihovih klubova

Foto: Getty Images / Guliver Image

BRADLEY LOWERY, veliki navijač Sunderlanda koji je umro u šestoj godini, nakon što se od druge s osmijehom borio s rakom, pokopan je u Blackhall Collieryju.

Misa zadušnica na seoskom groblju bila je otvorena za sve, a roditelji hrabrog mališana koji je "ukrao srce Engleskoj", jer ju je zadivio i dirnuo nevjerojatnom pozitivom, ali i predanošću voljenom klubu čak i dok je umirao, pozvali su sve da na Bradleyjev ispraćaj dođu u dresovima klubova za koje navijaju.
Željeli su i tako odati počast bezgraničnoj ljubavi koju je njihov sin osjećao prema nogometu, te podsjetiti kako je Bradley svojom borbom ujedinio sve navijače bez obzira na klupsku pripadnost, ali i napomenuti kako rak ne bira boju.
U borvi protiv najteže bolesti, roditelji su Bradleya hrabrili da je njihov superjunak, zbog čega su mnogi njegovi obožavatelji na sprovod došli u kostimima heroja s posebnim moćima.
 
Glavna cesta kroz mjesto, kojom je prolazio automobil s Bradleyevim tijelom u lijesu u bojama Sunderlanda i sa slikom njegovog Stadiona svjetla, bila je ukrašena balonima.
Kako je povorka prolazila, tako su okupljeni puštali balone u zrak, pljeskali i skandirali "Samo je jedan Bradley Lowery":
Bradleyeva obitelj htjela da ispraćaj s njim bude upravo ovakav, koliko je moguće više kao slavlje malog junaka, a što manje tragičan i tužan. 
Nakon što mu je fatalna bolest dijagnosticirana, dječak se zbližio s Jermaineom Defoem, najboljim strijelcem Sunderlanda. Na kraju sezone Defoe je prešao u Bournemouth, ali je pripreme novog kluba u Marbelli napustio kako bi došao na posljednji ispraćaj dječaka koji mu je postao prijatelj i nadahnuće.
Uostalom, kao i svima nama koji volimo nogomet.

Pročitajte više