"ZBOGOM PREDIVNA IGRO" Oprostio se baskijski velikan svjetskog nogometa

Foto: Twitter
 
XABI ALONSO u 35. godini objavio je kraj briljantne karijere. Defenzivni veznjak koji je od polovice prvog do polovice drugog desetljeća ovog milenija bio zlatni standard svjetskog nogometa kada je riječ o igračima na njegovoj poziciji, na Twitteru je poručio "Zbogom predivna igro".

"Umjetnička" crno-bijela fotografija prikazuje ga kako u civilu, s kopačkama u ruci, napušta teren na kojem je doista osvojio sve igrajući za najveće klubove svijeta.
Sin Perika Alonsa, slavnog veznjaka Real Sociedada i Barcelone, karijeru je počeo u Real Sociedadu, ali Liverpool, Real i Bayern klubovi su njegovih trijumfa s kojima je, između ostalog, osvojio dvije Lige prvaka, tri nacionalna prvenstva i četiri kupa.

Sa Španjolskom je dvaput uzeo europsko i jednom svjetsko zlato.
 
"Nije to bila laka odluka, ali vjerujem da je sada pravo vrijeme. Uvijek sam mislio da je bolje otići ranije nego kasnije. Još uvijek se osjećam sjajno, ali vjerujem kako je sada pravo vrijeme. Uvijek sam želio završiti karijeru na najvišoj razini, a Bayern je upravo tu. Jako sam ponosan i sretan što karijeru završavam igrajući za Bayern i što sam dio njegove obitelji", poručio je Alonso koji je s Bayernom produljio ugovor krajem 2015. i u kojem karijeru završava na kraju ove sezone.
Bayernov predsjednik Karl-Heinz Rummenigge komentirao je vijest o umirovljenju igrača koji je u klub došao u ljeto 2014. iz Reala: "Želimo zahvaliti velikom igraču i čovjeku koji je Bayern fenomenalno predstavljao na terenu, ali i izvan njega. Xabi Alonso je nogometni velikan. U karijeri je osvojio sve, ali je i fantastična osoba, nogometni džentlmen."

Pročitajte više