Zdovc na Eurobasket neće voditi Sašu Vujačića

SAŠU VUJAČIĆA (25), zvijezdu NBA prvaka LA Lakersa, izbornik slovenske košarkaške reprezentacije Jurij Zdovc neće voditi na Europsko prvenstvo u Poljsku.

Djelomičan razlog tome jest i ozljeda koljena beka-šutera LA Lakersa, premda se smatralo da ona nije ozbiljna. Slovenska javnost zgranuta je činjenicom da Zdovcu nije dovoljno dobar igrač NBA prvaka. Izbornika su napali još uvijek aktivni Marko Milič (32), ali i bivši reprezentativac Teoman Alibegovič:

"Ovo je katastrofa, potjerao ga je kao kakvog balavca. Sada smo na razdoblje od deset godina izgubili najbolju dvojku koju imamo", rekao je novinarima Milič, inače igrač ljubljanske Olimpije, momčadi koje je Zdovc trener.

Osim Vujačiča, Zdovc je prekrižio i krilnog centra ljubljanske Olimpije Mihu Zupana, i to zbog žestoke konkurencije pod košem.

Zdovc je time kadar skratio sa 16 na 14 košarkaša. U njemu je i dalje krilni centar CSKA-a Matjaž Smodiš, čiji je nastup zbog ozljede još uvijek neizvjestan.

U kadru su ostali: Goran Dragič, Jaka Klobučar, Jaka Lakovič, Domen Lorbek, Beno Udrih, Samo Udrih, Goran Jagodnik, Boštjan Nachbar, Primož Brezec, Jurica Golemac, Erazem Lorbek, Uroš Slokar, Matjaž Smodiš i Gašper Vidmar.

Slovenci se nalaze u C skupini Eurobasketa sa Srbijom, Španjolskom i Velikom Britanijom.

Turnir u Poljskoj igra se od sedmoga do dvadesetog rujna.

Pročitajte više