Zdovc: To da napuštam Olimpiju je dezinformacija pokrenuta iz Hrvatske



TRENER Olimpije Jure Zdovc za Index je pričao o Final Fouru i naglasio kako nema namjeru napustiti Zmajčeke.

Posljednjih dana u hrvatskim se, simptomatično ne i slovenskim, medijima dalo pročitati kako nakon Final Foura napušta klub. Zdovc je bio zahvalan na prilici da pojasni o čemu se radi.

"Nemam namjeru napustiti Olimpiju, to je obična dezinformacija, koja je, čini mi se, pokrenuta iz Hrvatske", rekao je Zdovc nakon treninga Olimpije u Areni. Trener nije želio ulaziti u bit, točnije ne želi niti razmišljati je li se radilo o površnosti pojedinog novinara ili svjesnom destabiliziranju kluba pred završni turnir NLB lige.

"U posljednja dva mjeseca klub je napustilo šest igrača, no mi radimo s onim što imamo. Stekao sam dojam da su ti odlasci homogenizirali one koji su ostali", priča proslavljeni košarkaš, donedavno i izbornik Slovenije.

Nakon što je jasno opovrgnuo napise o napuštanju Olimpije, Zdovc je pričao o stanju u momčadi.

"Naravno da ćemo dati sve od sebe, momčad mi se tijekom sezone pokazivala premekanom u nekim utakmicama, nadam se da ćemo protiv Cibone imati onu potrebnu agresivnost", nastavlja trener perjanice slovenske košarke i još jednom naglašava kako ne razmišlja o odlasku:

"Ja ne idem, a koga nema, bez njega se mora i može", zaključuje Zdovc.

U sutrašnjoj utakmici čeka ih Cibona. Dva kluba u financijskim su poteškoćama. Jedina, ali bitna, razlika je što su Vukovi ostali na okupu.

"Čestitam im na svemu ostvarenom, pogotovo treneru Perasoviću. Znam da im nije lako. Mi ćemo dati sve od sebe da iznenadimo":

Ožbolt: Finale bi bila velika nagrada

Kapetan Olimpije Sašo Ožbolt nije se želio razbacivati velikim najavama:

"Očekivanja od Final foura nisu velika, obzirom na situaciju koja je poznata. U zadnja dva mjeseca otišlo je šest igrača, imamo tek dvojcu igrača koji su viši od dva metra. Svejedno, mi ćemo se potruditi, a na terenu ćemo vidjeti možemo li iznenaditi. Prolazak u finale svakako bi bio velika nagrada za nas koji smo ostali", priča Ožbolt.

Pročitajte više