KRIMINAL U SPORTU

Zdravko Mamić podnio ostavke na sve funkcije u Dinamu: Nisam više ni savjetnik

Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

ZDRAVKO MAMIĆ danas je održao konferenciju za medije u BiH na kojoj se obratio javnosti nakon što je jučer potvrđena pravomoćna presuda protiv njega, njegova brata Zorana te Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara.

Odmah na početku Mamić je objavio kako je podnio ostavku na sve funkcije u Dinamu. Podsjetimo, Zdravko Mamić je u Dinamu bio od 1992. do 1994. godine kao direktor. Nakon toga je bio direktor u Segesti, Osijeku i Sesvetama. Član Izvršnog odbora Dinama postaje 2000. godine, a od 2003. godine izvršni je dopredsjednik sve do 2018. i bijega u Hercegovinu. 

"Podnio sam ostavku na članstvo u Skupštini Dinama. Tražio sam da me se razriješi sa svih funkcija, nisam više ni savjetnik Dinama. Moje ostavke su neopozive, to je završena priča", objavio je Mamić pa dodao:

"Meni je Dinamo iznad života. Ja danas slavim 50 godina u Dinamu, uvijek sam bio u nekoj tamo ulozi. Na Maksimiru sam gledao utakmice s drveta iz maksimirske šume. Vodio sam navijanje Dinama kad smo pobijedili Crvenu zvezdu s 1:0. Bio sam odmah prebijen nemilice od policijskog zapovjednika. Bio sam sav u krvi, predsjednik Dinama Ivo Vrhovec me izvukao krvavog ispod tih pendreka. Vodio sam navijanje Dinama 1986. na Poljudu kad smo pobijedili Hajduk 4:0."

 

Pročitajte više