Zdravko Mamić poslao poruku: Odbijam novac, nastavljam s borbom za Dinamo

Foto: Hina 

ZDRAVKO MAMIĆ obratio se javnosti preko svog odvjetničkog tima. Poručio je javnosti da će pokušati založiti nekretnine prijatelja kao jamstvo, ali da njihov novac ne želi prihvatiti. Poruka je dostavljena uposlenicima kluba koji su je potom proslijedili medijima. Mamić oko sebe ima iskusni odvjetnički tim preko kojeg bi u narednim mjesecima mogao voditi poslovanje. Obzirom da ne smije obavljati funkciju izvršnog predsjednika Dinama niti komunicirati sa svjedocima, Mamiću preostaje tek komunikacija preko odvjetnika. 

>>> Zdravko Mamić na Maksimir može samo kao navijač! 

"Zahvaljujem svima koji su podržali Klub i mene osobno u ovim teškim trenucima. Također zahvaljujem svim ljudima koji su sakupili jamčevinu za mene, ali ja odbijam prihvatiti taj novac jer mislim da ih ne trebam izlagati takvim opterećenjima. Jamčevinu ću pokušati ostvariti u nekretninama svojih prijatelja. Siguran sam da će Uprava GNK Dinamo i svi zaposlenici bez ikakvih problema nastaviti raditi u ostvarenju svih ciljeva koje smo zajedno planirali. Ja sam prisiljen nastaviti sa svojom pravnom bitkom za sebe i svoju obitelj, ali i za Dinamo, s vjerom u konačnu pobjedu", poručio je Mamić.

U Dinamu poručuju da cijeli klub čvrsto stoji iza izvršnog predsjednika te nastavlja raditi u ostvarenju zajednički visoko postavljenih ciljeva.

"Isto tako uvjereni smo kako će se optužbe USKOK-a i DORH-a pokazati neutemeljenima i Zdravko Mamić vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima u klubu", tvrde u Dinamu. 

Prema Statutu Dinama Mamić je kao izvršni dopredsjednik odgovoran za poslovanje Uprave u čijem radu ne smije sudjelovati. U klubu nisu očekivali udarac koji im je zadalo Izvanraspravno vijeće.

>>> Tko će voditi Dinamo i HNS? Barišić ne zna, Šuker je stalno na putu

Pročitajte više