Hrvatski klubovi u Europi

Ždrijeb Europa lige: Osijek dobio najtežeg suparnika, Hajduk odlično prošao

Grafika: Index

U NYONU je održan ždrijeb drugog pretkola Europa lige. Hajduk je jučer na ždrijebu prvog pretkola doznao da će igrati protiv Gzire s Malte, a Osijek se u natjecanje uključuje od drugog pretkola. Oba hrvatska predstavnika su bili nositelji na današnjem ždrijebu na kojem je Hajduk bolje prošao.

Osijek je iz svoje podskupine dobio najtežeg mogućeg suparnika. Igrat će protiv boljeg iz dvoboja CSKA iz Sofije i crnogorskog Titograda. Bugari su bili klub koji su i Osijek i Hajduk, koji su bili u istoj podskupini ždrijeba, htjeli izbjeći.

Najveće zvijezde bugarske momčadi, koja je u prvenstvu završila na drugom mjestu s pet bodova manje od prvaka Ludogoreca, su portugalski veznjaci Tiago Rodrigues i Ruben Pinto. Prema Transfermarktu, CSKA vrijedi osam milijuna eura više od Osijeka, a od Titograda je čak devet puta skuplji.

Splićanin predvodi potencijalnog suparnika Hajduka

Hajduk će, ako očekivano na startu europske sezone prođe Maltežane, igrati protiv Ventspilsa iz Latvije ili albanske Teute. Na Poljudu mogu biti zadovoljni ždrijebom jer su uz CSKA izbjegli i mađarski Debrecen od kojeg pamte 0:5 i 0:3 iz 2004. godine.

U okršaju latvijske i albanske momčadi teško je odrediti favorita. Ventspils ove sezone ne blista i drži tek peto mjesto u prvenstvu. Teuta je prošle sezone bila treća momčad Albanije, a napad joj predvodi bivši hajdukovac Tomislav Bušić.

Prve utakmice drugog pretkola igraju se 25. srpnja, a uzvrati tjedan dana kasnije. Osijek i Hajduk će u prvim susretima biti gosti.

Rijeka se uključuje u 3. pretkolu Europa lige i bit će nositelj u toj fazi natjecanja.

Pročitajte više